Доступність посилання

ТОП новини

Рудьковського викликають в Антитерористичний центр


Тетяна Ярмощук Київ, 7 вересня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Служба безпеки України викликає міністра транспорту Миколу Рудьковського на засідання Антитерористичного центру. Керівник Секреретаріату Президента просить СБУ дати правову оцінку заявам цього урядовця про можливу підготовку терактів.


Служба безпеки не задоволена вчорашніми відповідями міністра Рудьковського, і хотіла б його побачити на засіданні Антитерористичного центру. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомила речниця голови СБУ Марина Остапенко: «Приходити до управління СБУ Рудьковський відмовився і запропонував провести розмову в машині. Коли наш співробітник почав з ним спілкуватися, він повторив те ж саме, що вже говорив. Ніякої конкретної інформації, нічого нового від нього не було почуто».

Втім, Микола Рудьковський запевняв Радіо Свобода, що вже відповів на всі питання, які цікавили СБУ: «За мною тут бігало кілька чоловік від Дніпропетровського управління і пробували сформулювати запитання, навіть не знали, що вони від мене хочуть. Потім вони звернулися, щоб я поспілкувався з їхнім співробітником. Я поспілкувався, відповів на всі запитання, співробітник був повністю задоволений отриманими відповідями. Ми попрощалися і я продовжив свої робочі зустрічі».

Криза СПУ?

Останні заяви міністра-соціаліста Миколи Рудьковського свідчать про кризу СПУ, вважає політолог Олександр Дергачов: «Це поряд з тим, що Цушко герой, у що ніхто не вірить. Соцпартія на порозі зникнення з великої політики. Вони хапаються за будь-яку можливість, але у нас електорат в останній час став настільки освіченим, він все це розуміє, і розуміє правильно».

Міністр Рудьковський заявив про підготовку Секретаріатом Президента масштабного теракту, який має призвести до значної кількості жертв. Голова президентської канцелярії Віктор Балога просить СБУ дати правову оцінку цим заявам.

РНБО рекомендувала Прем’єру усунути міністрів Шуфрича та Рудьковського. А Президент своїм Указом вже ввів в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони.
XS
SM
MD
LG