Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Євросоюз обговорили питання двосторонньої співпраці на 2005–2008 роки


На прес-конференції за результатами XI Саміту Україна – ЄС Президент Віктор Ющенко заявив, що серед цих питань – сфера безпекової політики, в тому числі і ядерної; екологічна тематика; тема економічного співробітництва; питання двостороннього торговельного характеру. На самому саміті голова української держави запевнив представників ЄС, що європейський вибір України є безальтернативним. За словами Президента, він і весь народ України високо цінують цей шлях, цінують кожне зусилля, спрямоване на європейську інтеграцію. Віктор Ющенко також наголосив, що співпраця України і ЄС є потужним двигуном для демократичних, суспільних і економічних реформ в Україні.

ХІ Саміт «Україна-ЄС»
На прес-конференції за результатами XI Саміту Україна – ЄС Президент Віктор Ющенко заявив, що серед цих питань – сфера безпекової політики, в тому числі і ядерної; екологічна тематика; тема економічного співробітництва; питання двостороннього торговельного характеру.

На самому саміті голова української держави запевнив представників ЄС, що європейський вибір України є безальтернативним.

«У нашій розмові охопимо весь комплекс напрацювань, і, вірю, знайдемо відповіді на всі питання, починаючи від візового режиму для українських громадян, на що б мені хотілося б зробити особливий акцент, до ядерної безпеки», – сказав Віктор Ющенко.

Він нагадав, що перший саміт Україна – ЄС відбувся в Києві 10 років тому, і за ці роки Україна і ЄС пройшли разом велику, «дуже часто непросту, однак, …безперечно, успішну дорогу».

За словами Віктора Ющенка, він і весь народ України високо цінують цей шлях, цінують кожне зусилля, спрямоване на європейську інтеграцію.

Голова української держави наголосив, що співпраця України і ЄС є потужним двигуном для демократичних, суспільних і економічних реформ в Україні.

«Упевнений, що наші відносини – це також джерело здобутків і для самого ЄС. Ми пишаємося спільними досягненнями, а будь-які поточні проблеми, переконаний, будемо розглядати насамперед як ознаку нашого спільного розвитку», – заявив Віктор Ющенко.

За його словами, сьогодні Україна і ЄС стоять на порозі змін, і потрібно, щоб рух уперед відбувався впевнено, «як належить не просто партнерам, а як належить рівним і відповідальним представникам єдиного європейського простору».

Матеріали до теми:

• Українсько-європейське порозуміння: нотатки з ХІ Саміту Україна – ЄС • Нова посилена угода між Україною та Євросоюзом не визначатиме подальшого розвитку відносин України і ЄС • Віктор Ющенко прогнозує наближення України до членства в ЄС у разі об’єднання української енергетичної системи з європейською • Віктор Ющенко: Проведення в Києві саміту Україна – ЄС свідчить про демократичність процесів, які відбуваються в Україні • Віктор Ющенко: У центрі уваги саміту Україна – ЄС було питання ратифікації угоди про спрощення візового режиму • Київський саміт Україна-ЄС • Саміт Україна-ЄС: українські очікування • Хав’єр Солана вказує на поглиблення відносин між Україною і Євросоюзом • Хав''єр Солана: «Після саміту ЄС-Україна наші відносини стануть ближчими»
XS
SM
MD
LG