Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську затримали протоколи окружних виборчкомів для фальсифікацій?


Ярослав Гребенюк Луганськ, 2 жовтня 2007 (RadioSvoboda.Ua). – Луганська область, за попередніми даними, віддаючи голоси за Партію регіонів, обігнала навіть донецьких сусідів. Але чомусь учора Луганщина виявилася останньою з передачі первинних протоколів до ЦВК.

На середину вчорашнього дня у Сіверськодонецьку приблизно 70% дільниць ще не передали протоколи. Президенту Ющенку навіть довелося направити до регіону правоохоронців, щоб ті з’ясували, у чому ж причина затримки.

У Комітеті виборців України пов’язують зволікання з низькою кваліфікацією членів окружкомів і виключають фальшування. Голова Луганського обласного КВУ Олексій Свєтіков каже, що оскільки протоколи підрахунків комісій вже були у спостерігачів від різних політичних сил, фальшування було б дуже помітне.

Солідна робота спостерігачів

Ілля Шевляк гадає, що комісії укомплектовані не фахівцями
(RadioSvoboda.Ua)
Голова обласного КВУ також відзначає прискіпливе ставлення до справи спостерігачів із Західної України, що також дещо затримувало процес. Львів’яни, спостерігачі від НУ-НС, часто повертали протоколи для перерахунку та переоформлення.

Голова обласного штабу блоку «НУ-НС» Ілля Шевляк також вважає, що затримка на деяких округах пов’язана з не дуже доброю організацією роботи виборчих комісій. Крім того, учора відключили електрику в комісії по 107 округу. Ще й комп’ютерні проблеми виринули, каже Шевляк.

Олександр Єфремов вважає затримку «штучками» Юлії Тимошенко
(RadioSvoboda.Ua)
Голова Луганського обласного штабу Партії регіонів Олександр Єфремов вважає затримку провокацією БЮТівців. Мовляв, члени виборчкомів від БЮТ навмисно затримували протоколи на дільницях Сходу та Півдня України. Таким чином, поки ЦВК рахувала голоси, можна було майже добу тримати БЮТ на першому місці. Єфремов:

Євген Соломин, навпаки, звинувачує у фальшуванні Регіони
(RadioSvoboda.Ua)
Але у штабі БЮТ кажуть, що затягування вигідне саме їхнім опонентам. Заступник голови луганського обласного штабу БЮТ Євген Соломин каже, що це пов’язане виключно зі спробами сфальсифікувати результати виборів. «Ми маємо від трьох до п’яти протоколів з кожної виборчої дільниці, і майже у всіх них різні цифри. То занижується цифри за БЮТ, то збільшується за Партію регіонів, то кількість людей, які проголосували, становить 102 відсотки», – каже Євген Соломин.

Юристи штабу Блоку Юлії Тимошенко наразі готують документи до суду, щоб результати виборів на окремих дільницях визнати недійсними.

Вже маємо сьогоднішню судову перемогу «Нашої України» – в Луганському окружному суді вони домоглися визнати незаконним включення до списку 6000 осіб, що за інформацією прикордонників, перебували за межами України.

Матеріали до теми:

• Приємні і неприємні сюрпризи дострокових парламентських виборів (Прямий ефір Радіо Свобода) • Дані ЦВК: «Регіони» ведуть перед, БЮТ і НУ-НС разом мають незначну більшість, соціалісти не проходять • У Дніпропетровську майже дві доби не могли з’ясувати результати виборів • Партія регіонів взяла Крим. Але не зовсім • Ціна коаліції – відсоток або ж кілька депутатських місць • ХТО З КИМ І ПРОТИ КОГО? В очікуванні майбутньої коаліції... • Дніпропетровщина: порушення не вплинуть на результати голосування • Вибори на Рівненщині: загублені будинки, втрачені бюлетені, надміру старанні міліціонери, але загалом добре • Активність кримчан на виборих була дуже низькою
XS
SM
MD
LG