Доступність посилання

ТОП новини

Вiктор Ющенко: Трагедiя в Донецьку є викликом усiй державнiй владі, а не лише вугiльнiй промисловості


Про це Президент України заявив сьогодні в Донецьку під час засiдання Державної комiсiї з питань техногенно-екологiчної безпеки i надзвичайних ситуацiй. Президент закликав якнайшвидше лiквiдувати наслiдки трагедiї на шахтi iмені Засядька i надати максимальну допомогу родинам постраждалих. Наразі виявлено тіла 80 гірників, які загинули від вибуху на шахті імені Засядька, доля ще 20 залишається невідомою. Завтрашній день в Україні оголосили загальнонаціональним Днем жалоби, відповідний указ підписав Президент. На будівлях офіційних установ приспустять Державний Прапор; скасують розважальні заходи.


Про це Президент України заявив сьогодні в Донецьку під час засiдання Державної комiсiї з питань техногенно-екологiчної безпеки i надзвичайних ситуацiй.

Президент закликав якнайшвидше лiквiдувати наслiдки трагедiї на шахтi iмені Засядька i надати максимальну допомогу родинам постраждалих.

А Мiнiстерству вугiльної промисловостi запропонував виробити чiткий план дiй щодо реорганiзацiї вугiльної галузi на наступний рік, зокрема щодо безпечного проведення гiрничих робiт.

Наразі виявлено тіла 80 гірників, які загинули від вибуху на шахті імені Засядька, доля ще 20 залишається невідомою.

Представник державної комiсiї зi з''ясування причин аварiї, голова Незалежної профспiлки гiрникiв Михайло Волинець вважає, що шансів знайти живих людей у зоні загорання майже не залишилось.

31 особу госпіталізували, один шахтар перебуває у тяжкому стані.

Рішенням Державної комісії з ліквідації наслідків трагедії родини загиблих одержать по 100 тисяч гривень.

«Завтра перших загиблих ми поховаємо. Ми починаємо приймати родичів загиблих і постраждалих і одразу виділяти допомогу. Всі необхідні кошти вже перерахували з держбюджету. Я дав розпорядження додатково до семи з половиною мільйонів гривень, які учора перерахували, виділити ще шість мільйонів гривень», – повідомив віце-прем’єр Андрій Клюєв.

Президент Віктор Ющенко вимагає притягнути до відповідальності винних у трагедії на шахті імені Засядька.

Про це йдеться у його листі до прем’єр-міністра Віктора Януковича.

Глава держави також розкритикував дії уряду щодо реорганізації вугільної галузі.

Завтрашній день в Україні оголосили загальнонаціональним Днем жалоби.

Указ про вшанування пам’яті гірників, які загинули на шахті імені Засядька в Донецьку, підписав Президент Віктор Ющенко.

На будівлях офіційних установ приспустять Державний Прапор; скасують розважальні заходи.

Напередодні триденну жалобу протягом 19-20-21 листопада оголосили у Донецькій області.

Масштабні катастрофи на шахті імені Засядька траплялися і раніше. Починаючи з 1999 року тут загинули майже 140 гірників.

Підприємство фактично належить народному депутату від Партії регіонів Юхиму Звягільському.

За фактом вибуху на шахті імені Засядька в Донецьку порушили кримінальну справу.

Прокурор області Віталія Мурзи повідомив, що справу порушили за статтею недотримання правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків. Стаття передбачає обмеження свободи на термін до 5 років або позбавлення волі до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Матеріал до теми:

• Копальня-вбивця імені Засядька • Вiктор Ющенко: Трагедiя в Донецьку є викликом усiй державнiй владі, а не лише вугiльнiй промисловості • «Убойна» шахта. Аварія на шахті ім. Засядька може стати найбільшою за всю історію незалежної України • Ціна українського вугілля – друге місце в світі за смертністю на шахтах • Сьогодні родичі шахтарів прорвали охорону і в кількості більше 50 людей зайшли до кабінету держкомісії
XS
SM
MD
LG