Доступність посилання

ТОП новини

Власникам суден, які завдали шкоди екології в Керченській протоці, висунуть позови


Про це заявив прем’єр-міністр Росії Віктор Зубков. За його словами, збитки, заподіяні довкіллю підрахують упродовж цього тижня.

Про це заявив прем’єр-міністр Росії Віктор Зубков.

За його словами, збитки, заподіяні довкіллю підрахують упродовж цього тижня.

Тим часом, за попередніми даними, шкоду, завдану негодою в Криму, оцінюють у понад 55 мільйонів гривень. Таку оцінку подає комiсiя з питань техногенно-екологiчної безпеки i надзвичайних ситуацiй при Радi мiнiстрiв Криму.

Проте, як повiдомили у кримському управлінні МНС, пiсля надання додаткових даних з мiст i районiв автономiї розмiр збитків може збiльшитися.

Наразi в Криму тривають роботи з лiквiдацiї наслiдкiв стихії.

За словами міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича, під час шторму в Чорному й Азовському морях постраждали 13 суден, з них 5 затонули і 8 сіли на мілину.

Найбільше аварій сталося в районі Керченської протоки, де одночасно, незважаючи на штормове попередження, перебували близько 150 суден.

Зокрема, в південній частині протоки розламався навпіл російський танкер, внаслідок чого в море потрапив мазут.

Затонули також судна «Вольногорск», «Нахичевань», «Ковель», які перевозили приблизно по 2 тисячі тонн сірки.

Матеріали до теми:

• Десятимільйонних збитків зазнала Україна ід стихії у Керченській протоці • У Криму тривають пошуки зниклих під час буревію • У Криму триває негода • Десятимільйонних збитків зазнала Україна від стихії у Керченській протоці • Севастопольська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом аварії судна «Хаш-Ізмаїл», яке йшло під грузинським прапором • У Керченській протоці сьогодні відновили рятувально-пошукові роботи • Море хвилюється раз... Небувалий витік мазуту і сірки у Керченській протоці
XS
SM
MD
LG