Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Аргентини вшанував пам’ять жертв Голодомору в Україні


Парламент Аргентини висловив солідарність українському народові й закликав міжнародну спільноту поширювати інформацію про Голодомор в Україні. Раніше цього місяця резолюцію про вшанування пам’яті жертв Голодомору ухвалила ЮНЕСКО.

За повідомленням прес-служби українського Міністерства закордонних справ, Сенат (верхня палата) Національного Конгресу Аргентини в четвер ухвалив декларацію про це.

Парламент Аргентини висловив солідарність українському народові й закликав міжнародну спільноту поширювати інформацію про Голодомор в Україні.

Раніше цього місяця резолюцію про вшанування пам’яті жертв Голодомору ухвалила ЮНЕСКО.

За словами першого заступника міністра закордонних справ Володимира Огризка, визнання в освітній, науковій і культурній організації ООН сталося завдяки зваженій роботі українських дипломатів.

«Значення резолюції є надзвичайно важливим. Уперше за всю історію цієї роботи у резолюції міжнародної організації, яка має універсальний характер – це 193 країни, – уперше зафіксовано поняття Голодомор. Саме Голодомор – тому що до цього часу ішлось і про Великий Голод, і про сталінські репресії 1930-х років. Але чітко і ясно у документі найвищої, так би мовити, правової якості – зафіксовано цей термін», – сказав Огризко.

Президент України Ющенко оголосив наступний рік роком пам’яті жертв Голодомору.

Від штучного голоду в Україні в 1932–1933 роках, за різними оцінками, загинули від 7 до 10 мільйонів людей.
XS
SM
MD
LG