Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі сталася сутичка між кримськими татарами i представниками будівельної фірми, 12 травмованих забрала швидка допомога


Обидві сторони претендують на одну і ту ж земельну ділянку на околиці міста. Керівник кримських міліціонерів Анатолій Могильов заявив, що будівельники намагалися звільнити зайняту репатріантами ділянку самовільно, без рішення суду.

Міліція не допустила великих зіткнень. На фото: міліцейський кордон
(RadioSvoboda.Ua)
Міліція стріляла гумовими кулями - поранений
(RadioSvoboda.Ua)
Обидві сторони претендують на одну і ту ж земельну ділянку на околиці міста.

Як повідомив з місця події на околиці Сімферополя кореспондент Радіо Свобода, насправді потерпілих більше.

Травми різні: і від каміння, і від гумових куль, якими стріляли правоохоронці.

Останні підтверджують, що відкривали вогонь, але кажуть, що стріляли не по людях, а в повітря.

На місці події перебували близько півтисячі правоохоронців: бійців «Беркуту», інших спецпідрозділів, є кілька БТР; там же було й кілька сотень кримськотатарських репатріантів.

Напередодні міліції вдалось відтіснити представників будівельної фірми, охоронних структур, які брали участь у бійках. Ці люди вже розійшлися.

Масова бійка, в яких брали участь кілька сотень людей із обох боків, сталася між кримськими татарами i представниками будівельної фірми після того, як представники фірми «Олві-Крим», яка орендує зайняту репатріантами ділянку, намагалися встановити на ній металевий паркан.

Керівник кримських міліціонерів Анатолій Могильов заявив, що будівельники намагалися звільнити зайняту репатріантами ділянку самовільно, без рішення суду.

Крім того, акцію проводили без судового виконавця, який має бути присутнім у таких ситуаціях.

Молитва після перемоги - репатріанти відстояли землю
(RadioSvoboda.Ua)
На початку року ця ж будівельна компанія вже намагалася звільнити своїми силами земельну ділянку, що також призвело до сутички. За наслідками конфлікту тоді до лікарні звернулися шестеро людей із травмами, з них двоє правоохоронців.
XS
SM
MD
LG