Доступність посилання

ТОП новини

У Криму тривають пошуки зниклих під час буревію


Володимир Притула Сімферополь, 13 листопада 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму, де в неділю лютував буревій і більше десяти кораблів зазнали аварій, відновили рятувально-пошукові роботи. Попри активізацію рятувальників, нікого із зниклих у неділю досі не знайшли.

У Криму штормове попередження до 19 листопада
(Ukrinform)
Сьогодні у Криму тривав пошук чоловіка, який зник під час негоди в неділю у Роздольненському районі. За повідомленням Центру громадських зв’язків Головного управління МНС України в Криму, зниклий перебував у компанії людей, які попри штормове попередження 11 листопада виїхали автомобілем на відпочинок на берег Кримсько-Дніпровського каналу. Після того, як почалася злива і підйом води, постраждалий намагався повернутися додому пішки. Рятувальники знайшли трьох його супутників, пошук четвертого триває.

Так само рятувальники шукають 19 моряків із кораблів, що в неділю затонули біля узбережжя Севастополя і Керчі. За повідомленням кримського главку МНС, сьогодні зранку погода в Керченській протоці стабілізувалася і це дозволило відновити пошуково-рятувальні роботи. На території України у них беруть участь 9 суден, літак, 3 вертольоти та особовий склад МНС.

5 суден затонуло, 8 сіли на мілину

Як повідомив сьогодні міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, загалом від стихії постраждали 13 суден, з них затонули 5 і 8 сіли на мілину. Вдалося врятувати 64 членів екіпажів, знайдені тіла чотирьох загиблих моряків, доля 19 залишається невідомою. Нестор Шуфрич каже, що попри штормове попередження в районі Керченської протоки одночасно перебували близько 150 суден. Міністр також повідомив, що сірка в суховантажних кораблях, що затонули в Керченській протоці, є в закритому стані і це знижує ймовірність екологічної біди.

Тим часом, щоб не допустити попадання нафтопродуктів із затонулих кораблів до Азовського моря, російські рятувальники запропонували перекрити Тузлівське гирло греблею і боновими загородженнями.

Також стало відомо, що в результаті негоди на півострові неподалік Феодосії загинула одна особа, ще одна – у Севастополі.

Загальні збитки від буревію в Криму ще підраховують. За попередніми даними, у Севастополі вони сягають майже 11-ти мільйонів, а в Сімферополі – 16-ти мільйонів гривень.

Матеріали до теми:

• У Криму триває негода • Десятимільйонних збитків зазнала Україна від стихії у Керченській протоці • Севастопольська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом аварії судна «Хаш-Ізмаїл», яке йшло під грузинським прапором • У Керченській протоці сьогодні відновили рятувально-пошукові роботи • Море хвилюється раз... Небувалий витік мазуту і сірки у Керченській протоці
XS
SM
MD
LG