Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Україні відзначають День свободи


Це свято на честь «помаранчевої революції» встановили два роки тому. Президент Віктор Ющенко у своєму вітанні побажав усім українцям «добра, злагоди і непохитної віри, що ми все зуміємо зробити як вільний і великий народ».


Це свято на честь «помаранчевої революції» встановили два роки тому.

Президент Віктор Ющенко у своєму вітанні побажав усім українцям «добра, злагоди і непохитної віри, що ми все зуміємо зробити як вільний і великий народ».

Постійний ведучий акцій протесту на Майдані у 2004 році Євген Ніщук сказав в інтерв’ю Радіо Свобода: «Має пройти трішечки часу. І тоді це усвідомиться, що це дійсно була подія, яка кардинально поміняла свідомість українців. Передусім – це революція духу».

Кілька організацій, за повідомленням київської мерії, скликають масові акції на майдані Незалежності в Києві, які не вдалося заборонити через суд.

«Народний Союз „Наша Україна“» має намір провести збори прихильників «помаранчевої революції» в режимі вільного спілкування.

Організація «Народна варта» запланувала концерт і віче.

Також про намір встановити сцену і провести концерт заявила організація «Коаліція учасників помаранчевої революції».

Водночас на майдані Незалежності наразі стоять намети Партії регіонів.

Організатори акцій звернулися до мерії з проханням провести переговори з «регіоналами» про демонтаж наметів на час святкування. За повідомленнями, Партія регіонів відмовилася зняти намети й відвести своїх людей із майдану.

Натомість влада Києва зверталася до суду з проханням обмежити проведення сьогоднішніх заходів на майдані Незалежності. Суд не задовольнив це прохання і лише скоротив час сьогоднішніх акцій до 22-ї години.

22 листопада вважається початком масових акцій протесту проти фальсифікації результатів другого туру виборів Президента у 2004 році.

Матеріал до теми:

• Помаранчева прогулянка «місцями колишньої бойової слави»
XS
SM
MD
LG