Доступність посилання

ТОП новини

Президент України утворив Оргкомітет для відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів


Згідно з указом, 24 листопада 2007 року о 16-й годині на вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу буде оголошено хвилину мовчання. На цей час зупинять роботу в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, де це тільки можливо. Зупинять і рух транспорту в населених пунктах. Також на території України 24 листопада 2007 року буде приспущено Державний прапор України, обмежено проведення розважальних заходів, внесено відповідні зміни до програм радіо і телебачення.


Організаційний комітет на чолі з першим заступником голови Секретаріату Президента Іваном Васюником та віце-прем’єр-міністром Дмитром Табачником має протягом тижня затвердити план заходів для підготовки та відзначення у 2007 році Дня пам’яті жертв голодоморів.

Згідно з указом, 24 листопада 2007 року о 16-й годині на вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу буде оголошено хвилину мовчання.

На цей час зупинять роботу в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, де це тільки можливо. Зупинять і рух транспорту в населених пунктах.

Також на території України 24 листопада 2007 року буде приспущено Державний прапор України, обмежено проведення розважальних заходів, внесено відповідні зміни до програм радіо і телебачення.

Рада міністрів Криму, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації мають забезпечити у День пам’яті жертв голодоморів покладання жалобних вінків до пам’ятних знаків, місць поховань жертв голодоморів, вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання, запалення свічок, проведення вечорів-реквіємів та інших скорботних заходів.

Кабінет міністрів має разом із Київською міськдержадміністрацією прискорити проектування та спорудження в Києві Меморіалу пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Уряд має також запланувати в бюджеті на наступний рік кошти на спорудження цього Меморіалу і на історичні дослідження з проблем історії голодоморів в Україні, а міністерство закордонних справ – вивести відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів на міжнародний рівень.
XS
SM
MD
LG