Доступність посилання

ТОП новини

Кримські експерти: існує серйозна загроза зриву курортного сезону-2008


Володимир Притула Сімферополь, 17 грудня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму вважають минулий курортний сезон дуже успішним. І вже зараз починають готуватися до нового. Експерти кажуть, що існує серйозна загроза зриву сезону-2008 і потрібні заходи з «локалізації» цієї загрози.

Цьогорічний курортний сезон у Криму був найуспішнішим із 1999 року, вважають кримські урядовці. За даними Міністерства курортів і туризму автономії, станом на 1 листопада Крим відвідали понад 5 мільйонів 7 тисяч гостей, що майже на 13% більше, аніж торік. Зросла кількість організованих відпочивальників, а також податкові надходження з курортних регіонів, а в самі курорти збільшилися обсяги інвестицій. До бази даних інвестиційних проектів у санаторно-курортній і туристичній сферах Криму включені 54 пункти на загальну суму понад 2 мільярди доларів США, а в стадії реалізації 43 проекти кошторисною вартістю майже 300 мільйонів доларів, рапортують кримські урядовці.

Лякають можливими наслідками екологічної аварії в Керченській протоці?

Олександр Бурдонов
(RadioSvoboda.Ua)
Представники експертного середовища в автономії погоджуються з висновками кримських чиновників. За словами експерта з кримської курортно-туристичної сфери Олександра Бурдонова, туристів цього року в Криму справді було дуже багато.Слід готуватися до нового сезону, а його успішності уже зараз загрожує кілька негативних факторів. Один із них, за словами Олександра Бурдонова, це екологічні аварії в Керченській протоці, точніше, спотворена інформація про те, що з потеплінням води мазут із затонулих кораблів підніметься із дна на поверхню.

Олександр Бурдонов: «Мусування цієї інформації у пресі, мовляв, прийде літо і все спливе – це і є та загроза, що тягнутиметься із січня до травня. А далі – чи спливе, чи ні – хто його знає. Оскільки подібні аварії трапляються на планеті, то ми знаємо, що місяць-другий поговорять, і все затихає. Будемо сподіватися, що так і станеться. Але можемо сподіватися, а можемо вживати якісь заходи».

Не можуть фінансувати піар-кампанії з рекламування курортів

Марина Мальгіна
(RadioSvoboda.Ua)
Ще однією загрозою, за його словами, є те, що кримський уряд через відсутність затвердженого бюджету не може фінансувати піар-кампанії з рекламування курортів Криму. А саме у січні-лютому проходять масові оптові продажі курортно-туристичного продукту. Втім, сам кримський бізнес знаходить вихід із цієї ситуації. За словами редактора журналу «Курорти Криму» Марини Мальгіної, керівники найелітніших, «зіркових» готелів та оздоровниць Криму вирішили самостійно сформувати спільний рекламний фонд.

Марина Мальгіна: «Ми починаємо формувати той рекламний бюджет, який включатиме не тільки публікації у пресі, але й зможемо консолідовано проводити різні акції: ті ж автопробіги журналістів, які дають позитивний для Криму резонанс. Також консолідована участь у виставках – це дозволить рівномірно розподілити навантаження на учасників проекту. І всім стає легше, і масований удар у мас-медіа стає потужнішим».
XS
SM
MD
LG