Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз розкритикував процес проведення парламентських виборів у Росії


Зокрема, під час вчорашнього голосування порушувались права на свободу слова і збори, повідомила комісар із закордонних справ ЄС Беніта Ферреро-Вальднер.

Зокрема, під час вчорашнього голосування порушувались права на свободу слова і збори, повідомила комісар із закордонних справ ЄС Беніта Ферреро-Вальднер.

Водночас, речник Єврокомісії Йоханнес Ляйтенбергер повідомив, що установа взяла до відома повідомлення про порушення під час парламентських виборів.

Але Євросоюз прокоментує ці вибори, відразу, коли будуть відомі їхні остаточні результати.

Єврокомісія разом із головуючою в ЄС Португалією і Верховним представником ЄС з зовнішньої політики Хав’єром Соланою збирає всю необхідну інформацію щодо проведення парламентських виборів у Росії, зазначив Ляйтенбергер: «Ми взяли до уваги ситуацію, ми, звичайно, усвідомлюємо звинувачення щодо порушень, це має бути оцінено відповідними органами в Росії. Ми будемо уважно за цим стежити. Як ми говорили з кількох приводів, вибори – це не тільки день самих виборів, а весь процес, всі умови, які оточують кампанію, голосування».

Натомість Президент Росії Володимир Путін відкинув критику з боку російських партій і міжнародної спільноти щодо нелегітимності виборів.

За його словами, переконливий результат владної партії «Єдина Росія» – за попередніми даними, вона матиме понад дві третини місць у Держдумі – засвідчив, що росіяни не допустять, щоб країна розвивалась «неправильним шляхом».

XS
SM
MD
LG