Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко вважає, що Владімір Путін недостатньо поінформований про історію України


Президент Росії заявив у листі до Президента України, зокрема, про дискримінацію, на його думку, російськомовних громадян в Україні, а також про інші «недружні кроки України останнім часом». У листі Путіна йдеться, серед іншого, і про «героїзацію воєнних злочинців, які співпрацювали з нацистами». За словами Юрія Луценка, коаліція має намір не допустити приниження воїнів Червоної Армії, але водночас він закликав не допускати й приниження воїнів УПА.

Президент Росії заявив у листі до Президента України, зокрема, про дискримінацію, на його думку, російськомовних громадян в Україні, а також про інші «недружні кроки України останнім часом».

Лист оприлюднений у вівторок на сайті голови російської держави.

За словами новопризначеного міністра внутрішніх справ України, критика Президента Росії щодо героїзації воїнів Української повстанської армії є ознакою його непоінформованості про історію України.

У листі Путіна йдеться, серед іншого, і про «героїзацію воєнних злочинців, які співпрацювали з нацистами».

Днями зі схожими твердженнями виступало і Міністерство закордонних справ Росії.

За словами Юрія Луценка, коаліція має намір не допустити приниження воїнів Червоної Армії, але водночас він закликав не допускати й приниження воїнів УПА.

«Маю надію, що ці ганебні танці на могилах припиняться передусім в Україні, а потім, сподіваюся, це зрозуміють і наші сусіди», – сказав міністр внутрішніх справ.

Матеріали до теми:

• Президент Росії знову твердить про «недружні кроки» України • Президент України звертає увагу свого російського колеги на ситуацію навколо Української бібліотеки в Москві • Невідомі вивезли з Української бібліотеки в Москві унікальний газетний фонд • Українське МЗС «із гумором» сприймає заяву російського зовнішньополітичного відомства щодо «антиросійських настроїв» в Україні • У Львові обурені заявою МЗС Росії • У Криму виступають проти антиукраїнських проявів російського МЗС • Москва занепокоєна «антиросiйськими проявами» в Українi
XS
SM
MD
LG