Доступність посилання

ТОП новини

Дмітрій Медведєв – висуванець Владіміра Путіна на Президента Росії


Нинішнього першого віце-прем’єр-міністра запропонували на посаду лідера держави 4 партії: «Єдина Росія», «Справедлива Росія», Аграрна партія і «Громадська сила».


Нинішнього першого віце-прем’єр-міністра запропонували на посаду лідера держави 4 партії: «Єдина Росія», «Справедлива Росія», Аграрна партія і «Громадська сила».

Як і в багатьох членів команди Путіна, корені Медведєва з Санкт-Петербурга. Він народився у місті на Неві 1965 року. Тут же закінчив університет у 1987 році.

На початку 90-х Дмітрій Медведєв працював у санкт-петербурзькій мерії, у відділі зовнішніх відносин, який очолював сам Владімір Путін.

У 2000 році Медведєв очолював першу президентську передвиборчу кампанію Путіна у ролі начальника штабу і тоді ж став, у винагороду, керівником кремлівської адміністрації. Він також був призначений головою правління найбільшого російського газового гіганта «Ґазпрому».

Через два роки після приходу на посаду глави адміністрації Кремля, у 2003 році, Дмітрій Медведєв був призначений першим віце-прем’єром російського уряду, де відповідав за соціальний блок, гуманітарні та аграрні проблеми.


Президент Владімір Путін у понеділок на зустрічі з представниками цих партій підтримав кандидатуру Медведєва.

«Те, що з такою пропозицією прийшли представники 4 партій, дві з яких не лише представлені у парламенті, але мають там стійку більшість, говорить про те, що у нас з вами є шанс сформувати стійку владу в Росії після березневих виборів – і не просто стійку владу, а владу, яка проводитиме курс, який давав позитивні результати протягом останніх 8 років», – заявив Владімір Путін.

42-річний Дмітрій Медведєв очолював адміністрацію президента з 2003 до 2005 року, після чого став першим віце-прем’єром із соціальних питань.

Президентські вибори у Росії призначені на 2 березня.

Матеріали до теми:

• Путін оголосив своїм спадкоємцем Мєдведєва
XS
SM
MD
LG