Доступність посилання

ТОП новини

Чеський приватний літак, який зазнав аварії під Києвом, був «сертифікований»


Про це повідомила державна авіаційна адміністрація України. За інформацією відомства, на борту перебували 49-річний чеський бізнесмен із 45-річною дружиною, ще одна жінка 34-х років і два пілоти. Як повідомив міністр транспорту України Микола Рудьковський, видимість в районі київського аеропорту Жуляни була дуже поганою, і диспетчери порадили льотчикам ще раз зайти на посадку, або сісти на іншому аеродромі. Літак типу Beechcraft 90 B9L упав о 17:00 9-го грудня поблизу села Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району, на відстані 2,5 кілометрів від столичного аеропорту.


Про це повідомила державна авіаційна адміністрація України.

За інформацією відомства, на борту перебували 49-річний чеський бізнесмен із 45-річною дружиною, ще одна жінка 34-х років і два пілоти.

Складні погодні умови тривали в час аварії під Києвом приватного чеського літака. Як повідомив міністр транспорту України Микола Рудьковський, видимість в районі київського аеропорту Жуляни була дуже поганою, і диспетчери порадили льотчикам ще раз зайти на посадку, або сісти на іншому аеродромі.

Міністр також повідомив, що на місці падіння літака працює спеціально створена комісія у рамках Державної авіаційної адміністрації України. Про реальну причину авіакатастрофи під Києвом можна буде дізнатися лише після детального вивчення місця аварії, зазначив міністр транспорту.

Літак типу Beechcraft 90 B9L упав о 17:00 9-го грудня поблизу села Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району, на відстані 2,5 кілометрів від столичного аеропорту. Нікому з тих, хто перебував на борту, не вдалося врятуватися.

До ліквідації наслідків аварії залучено 335 чоловік, а також 69 одиниць техніки.

Літак виконував чартерний бізнес-рейс з Чехії (Градец Кралови) до Києва (аеропорт «Жуляни»).

Остання велика авіакатастрофа в українському небі сталася у серпні минулого року.

Тоді під час аварії російського літака ТУ-154 неподалік Донецька загинули 170 людей.
XS
SM
MD
LG