Доступність посилання

ТОП новини

Новий Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко почав виконувати свої обов’язки, Верховна Рада затвердила його склад, відправивши в відставку Віктора Януковича і його уряд, Партія регіонів переходить в опозицію


У вівторок Юлія Тимошенко набрала необхідний мінімум у 226 голосів на свою підтримку на посаду Прем’єр-міністра. Про початок роботи нового Кабміну оголосив Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк після того, як прем’єр Юлія Тимошенко зачитала присягу члена уряду. Виступаючи в парламенті після звільнення з посади прем’єра і відставки його уряду, Віктор Янукович заявив, що Партія регіонів переходить в опозицію. Блок Литвина, який не ввійшов до коаліції, не планує приєднуватися й до опозиції.


Про початок роботи нового Кабміну оголосив у вівторок Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк після того, як прем’єр Юлія Тимошенко зачитала присягу члена уряду.

Закон про Кабмін передбачає, що новопризначені урядовці заступають на посаду після складання присяги у Верховній Раді.

Спікер закрив вівторкове засідання парламенту, наступне відбудеться в середу вранці.

Перед цим Верховна Рада затвердила новий уряд Юлії Тимошенко.

У голосуванні за це шляхом підняття рук узяли участь депутати від фракції БЮТ та «Наша Україна – Народна самооборона».

За затвердження складу уряду проголосували всі 156 депутатів від фракції БЮТ та 71 депутат від фракції НУ-НС, включаючи й Івана Плюща. Раніше в вівторок Плющ утримався при голосуванні за Юлію Тимошенко на прем’єра.

Не голосував тільки депутат Іван Сподаренко, який перебуває в реанімації.

Раніше в вівторок Юлія Тимошенко набрала необхідний мінімум у 226 голосів на свою підтримку на посаду Прем’єр-міністра.

За призначення Юлії Тимошенко проголосували усі 156 членів фракції БЮТ та 70 із 72 членів фракції «Наша Україна – Народна самооборона». Не голосував Іван Сподаренко, який перебуває у реанімації, а Іван Плющ утримався.

Виступаючи в парламенті після звільнення з посади прем’єра і відставки його уряду, Віктор Янукович заявив, що Партія регіонів переходить в опозицію.

При цьому він наперед скритикував парламентську коаліцію, пророкуючи їй негативне майбутнє.

«Сьогодні, на мій погляд, відбулась подія, яка поглибить політичну нестабільність і сприятиме конфронтаційним процесам у суспільстві. Знову наступає епоха нових випробувань для нашої країни, випробувань кризами, політичними інтригами та сварами, перш за все всередині помаранчевої команди», – заявив лідер Партії регіонів.

За словами представника партії Нестора Шуфрича, опозиція буде твердою.

«Ми не будемо діяти за принципом попередньої опозиції. Принцип: чим гірше для країни, тим краще для опозиції – залишиться у попередній опозиції. Ми будемо, повірте мені, дуже жорсткою, але справедливою опозицією», – заявив Шуфрич.

Блок Литвина, який не ввійшов до коаліції, не планує приєднуватися й до опозиції.

«Якщо наші підходи до ухвалення того чи іншого рішення будуть збігатися з баченням коаліції, назвіть це лояльним ставленням до коаліції. Я категорично проти того, щоб присвоювати собі ті чи інші назви. Ми будемо мати в усіх питаннях свою позицію, яка буде нашою позицією, яка буде виходити із нашого бачення. Ми не будемо входити ні в які об’єднання. Ми окрема політична сила», – сказав лідер блоку Володимир Литвин.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко – новий Прем’єр-міністр України • Спроба №2. Чи вдасться Тимошенко сьогодні стати Прем’єром? • Довга дорога до влади Юлії Тимошенко • Президент Віктор Ющенко: Партія регіонів і БЮТ затягують процес обрання прем''єр-міністра та уряду • Верховна Рада вирішила провести 18 грудня голосування щодо Прем’єра, формування нового Кабміну відкритим поіменним шляхом • Чого хочуть партії? • Торги відбулися! Голосування за Тимошенко призначене на вівторок • На порядку денному – Тимошенко • Верховна Рада у п’ятницю продовжить засідання розглядом питання розподілу парламентських комітетів • Хто заважає Тимошенко стати прем’єром? • Почнуть консультаціями. А чим закінчать? • Що стоїть за останніми подіями у Верховній Раді? (Прямий ефір) • Голосування за прем’єра: дубль два! • Одного голосу наразі не вистачило Юлії Тимошенко, щоб стати Прем’єр-міністром • СБУ створила слідчу групу для з’ясування обставин збою системи «Рада» • Чому ВР не проголосувала за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єра і як розвиватимуться події далі? • Прем’єр не прем’єр? У вівторок Юлія Тимошенко так і не стала головою українського уряду • Тимошенко не балотуватиметься у Президенти за умови, якщо вона стане Прем’єром
XS
SM
MD
LG