Доступність посилання

ТОП новини

СБУ порушила кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів посадовими особами Міністерства транспорту і зв’язку


У рамках кримінальної справи на допит викликали міністра транспорту та зв’язку Миколу Рудьковського.


Про це «Українській правді» повідомила речниця в.о. голови Служби безпеки України Марина Остапенко.

За її словами, кримінальна справа була порушена за привласнення коштів в особливо великих розмірах.

Сума, про яку йдеться, – близько 400 тисяч гривень.

У рамках кримінальної справи на допит викликали міністра транспорту та зв’язку Миколу Рудьковського.

За словами Остапенко, у середу слідчий СБУ у приймальні Міністерства намагався вручити Рудьковському повістку, проте той «втік з кабінету, пославшись на зайнятість».

Тому, за словами речниці СБУ, слідчий вимушений був вручити повістку його секретарці.

Водночас, за словами Остапенко, є інформація, що Рудьковський терміново виїхав за кордон.

Епізод, за яким викликали Рудьковського в СБУ, стосується поїздки за маршрутом «Київ – Париж – Київ» на приватному чартерному літаку, яку він здійснив з 9 по 12 червня цього року, оплативши цей рейс за рахунок Мінтрансу.

За інформацією «Української правди», цю поїздку Рудьковський здійснив разом із однією з колишніх «Міс Україна». Зараз, за інформацією «Української правди», він перебуває у Москві.

Водночас Рудьковський стверджує, що літав у Париж на зустріч з віце-президентом Єврокомісії з питань транспорту і офіційно погодив свій візит з прем’єром Віктором Януковичем.

В ефірі телеканалу «1+1» у середу ввечері Микола Рудьковський заявив: «Це черговий крок помсти з боку Секретаріату Президента за мою позицію щодо закупівлі літаків для польотів президента...»

У четвер прес-секретар Рудьковського Вікторія Бутенко заявила, що Рудьковський перебував на роботі у середу до 18 години і повістку від співробітників СБУ він не отримував.
XS
SM
MD
LG