Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Верховна Рада може проголосувати за прем’єра, а потім ухвалити пакет першочергових законопроектів


«Я не бачу великої проблеми голосування спочатку щодо кандидатури прем''єр-міністра, а потім цього пакета законодавчих змін. Одне, щоб не трапилося, що при голосуванні щодо пакету змін коаліція зіткнулася з певними тертями в тих чи інших питаннях, щоб це не стало тріщиною для духу консолідації. На рахунку кожен голос», – наголосив Президент України. У четвер він вніс до парламенту подання про призначення Юлії Тимошенко на посаду голови уряду. Раніше Ющенко наполягав на ухваленні коаліцією пакета з 12 першочергових законопроектів ще до обрання прем''єра.


«Я не бачу великої проблеми голосування спочатку щодо кандидатури прем''єр-міністра, а потім цього пакета законодавчих змін. Одне, щоб не трапилося, що при голосуванні щодо пакету змін коаліція зіткнулася з певними тертями в тих чи інших питаннях, щоб це не стало тріщиною для духу консолідації. На рахунку кожен голос», – наголосив Президент України.

Тим часом «Бютівець» Олександр Турчинов заявив, що голосування за прем’єр-міністра має відбутися до вівторка: «Коли Президент вже сьогодні (четвер) підписав подання на внесення кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду Прем’єр-міністра, то за Регламентом Верховна Рада має виключно 5 днів для того, щоб ухвалити результативне рішення. Цей термін закінчується у вівторок. Саме тому до вівторка за Регламентом має відбутися голосування».

У четвер Президент вніс до парламенту подання про призначення Юлії Тимошенко на посаду голови уряду.

Раніше Ющенко наполягав на ухваленні коаліцією пакета з 12 першочергових законопроектів ще до обрання прем''єра.

Матеріали до теми:

• Прем’єр чи закони? Яке з цих питань парламент розгляне першим? • Віктор Ющенко вніс до парламенту подання про призначення Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра
XS
SM
MD
LG