Доступність посилання

ТОП новини

Мер Харкова Михайло Добкін: “Ми з Юрієм Луценком є людьми з різних планет”.


Біографія Михайла Добкіна --> /article/2007/03/CCA876D0-E1F2-4CCA-B0ED-3F4D6F375A8E.html Київ, 18 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) - У дні, коли до Харкова навідався лідер “Народної самооборони”, колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, мер міста Михайло Добкін перебував у Києві. Міська влада Харкова відмовила Юрію Луценку в проведенні мітингу “Народної самооборони”, посилаючись на заборону міськради, яка ще раніше вирішила, що центральна площа міста Харкова, тобто площа Свободи, є закритою для акцій будь-яких політичних сил.

Михайло Добкін, Сергій Рахманін
(© RadioSvoboda.Ua)
Епопея одного мітингу

Міська влада звернулася до суду з приводу запланованого мітингу. Той виніс рішення, яким заборонив Юрію Луценку та його спільникам, народним депутатам Давиду Жванії і Миколі Катеринчуку, проводити мітинг. Суд також заборонив аудіо, відео та навіть газетну рекламу цієї акції.

Мер Добкін стверджує, що заборонивши доступ до площі Свободи, місцева влада ніяк не порушила 39 статтю української Конституції, що гарантує право на зібрання.
На харківській площі Свободи можна святкувати лише Новий рік, день Харкова і День Незалежності.


Представникам Юрія Луценка запропонували провести мітинг і концерт з харків’янами на Соборній площі, де цей мітинг остаточно таки відбувся. Тим часом Партія регіонів та інші партії, які також подали заявки, провели своє зібрання на площі Свободи. Але, за словами мера Добкіна, це не був мітинг, а пікет.

На площі Свободи і на площі Конституції, де розташована мерія, пікети відбуваються дуже часто, констатує харківський мер.

Пікет – це вимога проти когось, пояснює Добкін. І на пікет можуть зійтися навіть 10 тисяч учасників. А мітинг— це “сцена, мітинг — це апаратура, яка підсилює звук, мітинг – це зовсім інші вимоги до охорони порядку, мітинг – це агітація “за” , констатує харківський міський голова.

І якби Луценко хотів провести пікет на площі Свободи, а не мітинг, Михайло Добкін запевняє, “у нього були для цього всі підстави.”

"Ми з Луценком з різних планет”

Мер Харкова запевняє, що він “радий, що харків’яни мали можливість прийти і послухати Луценка, а Луценко мав можливість виступити перед харків’янами”. Але попри це, він ніколи не міг би з Юрієм Луценком про щось домовитися, оскільки для нього це просто неможливо.

“Я абсолютно спокійно можу розмовляти з тим же Миколою Катеринчуком, з яким я все життя опонент... Я ніколи не поділяв його поглядів, а він моїх... Але я ніколи не зможу домовитися з Юрієм Луценком. Ми люди з різних планет. Подобається йому чи не подобається, але він термінатор, а я звичайна людина з крові і плоті. Тому я не збираюся домовлятися ні з Луценком, ні з ким завгодно... ” — стверджує Михайло Добкін.

Синій мер проти помаранчевого губернатора

Після обрання мером Михайло Добкін запевняв, що не буде суперечок між помаранчевим губернатором Арсеном Аваковим і біло-синім мером Добкіним.

“Допоки Аваков не перестане бути шкідливим для Харкова, я буду з ним вести нещадну боротьбу. ”


Добкін каже, що він тривалий час намагався знаходити можливість співпраці з облдержадміністрацією, яку очолює Арсен Аваков. Однак Добкін вважає, що Аваков використовує свою посаду, щоб саботувати рішення міської влади.

“Коли я це озвучив Арсену Авакову, то я від нього в тій чи іншій мірі почув підтвердження” — каже мер. І тому він вирішив з Аваковим воювати. “Допоки пан Аваков не перестане буде шкідливим для міста Харкова, я буду з ним вести нещадну боротьбу”.

Хто стежив за Добкіним

Під час ефіру
(© RadioSvoboda.Ua)
Під час виборчої кампанії Михайло Добкін заявляв, що за ним стежать.Справа, каже він, завершилася приватною розмовою, на якій сторони, тобто пан Добкін і служба, яка за ним слідкувала, досягли компромісу. Що за служба за ним стежила, Добкін не сказав.

Мер Добкін переконаний, що поміж державними мужами завжди є “можливість заключати джентльменські угоди, і не виносити сміття з хати”. Сьогодні харківський міський голова не має жодних проблем у зв’язку з тим, що за ним хтось стежить чи слухає його телефонні розмови.

Наведення порядків у Харкові

Харківські дороги в жахливому стані. Ставши мером міста, Михайло Добкін заявляв, що саме ремонт доріг буде одним із його пріоритетів. У розмові з Радіо Свобода пан Добкін зізнався, що ремонт ще не розпочався, але на це в міській скарбниці є більше грошей. У цьому році міський бюджет отримає 38 мільйонів гривень з рекламного бізнесу, каже він. І це при скороченні реклам в місті на 30%.

Добкін також запевняє, що до Харкова активно проявляють інтерес іноземні інвестори. На недавньому інвестиційному саміті, що відбувся в Лондоні, 30% проектів, які пропонувала харківська делегація, знайшли зацікавлених клієнтів, каже він.

Аудіозапис інтерв’ю:

Шановні читачі! Короткий виклад інтерв’ю ви можете прочитати тут:
• Мер Харкова Михайло Добкін: “Ми з Юрієм Луценком є людьми з різних планет”.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG