Доступність посилання

ТОП новини

Прем''єр-міністр України закликає Росію прискорити скасування обмежень у торгівлі сільгосппродукцією


Про це Віктор Янукович заявив у п’ятницю у Москві, де він зі своїм російським колегою Міхаїлом Фрадковим взяв участь у другому засіданні україно-російського міжурядового комітету з питань економічного співробітництва в рамках комісії «Ющенко-Путін». За словами Януковича, Україні та Росії необхідно відновити роботу щодо спільної інспекції підприємств агропромислового комплексу, яка на сьогоднішній день практично зупинена. 20 січня 2006 року Росія запровадила заборону на ввезення української продукції тваринництва.


Про це Віктор Янукович заявив у п’ятницю у Москві, де він зі своїм російським колегою Міхаїлом Фрадковим взяв участь у другому засіданні україно-російського міжурядового комітету з питань економічного співробітництва в рамках комісії «Ющенко-Путін».

За словами Януковича, Україні та Росії необхідно відновити роботу щодо спільної інспекції підприємств агропромислового комплексу, яка на сьогоднішній день практично зупинена. Прем’єр-міністр наголосив, що через відсутність інспекції страждають сільгоспвиробники двох країн: «Активізація й вирішення цього питання для нас має дуже велике принципове значення».

Раніше заступник міністра аграрної політики України Петро Вербицький заявив, що Україна та Росія найближчим часом планують розглянути питання поставок української тваринницької продукції до Російської Федерації: «Ми б хотіли, щоб більше підприємств мали доступ, були оцінені й мали можливість експортувати свою продукцію».

20 січня 2006 року Росія запровадила заборону на ввезення української продукції тваринництва.

Напередодні, під час зустрічі у четвер з президентом Російської Федерації Владіміром Путіним прем’єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що очікує зростання товарообігу між Україною й Росією в 2007 році, повідомила прес-служба Кабміну

21 червня 2007 р.
За словами Януковича, товарообіг України та Росії наприкінці цього року може скласти 28 мільярдів доларів: «Ми дуже задоволені результатами роботи з російськими колегами. Торік нам вдалося значно збільшити динаміку товарообігу, і цього року за чотири місяці товарообіг виріс на 38%, склавши 7,9 мільярдів доларів. Якщо така динаміка буде й до кінця року, то ми можемо вийти на товарообіг у 28 мільярдів доларів. Це буде дуже серйозний приріст».

У свою чергу президент Російської Федерації Владімір Путін відзначив, що, незважаючи на всі перипетії останнього часу, за перші 4 місяці цього року спостерігається значний зріст товарообігу між двома країнами. Причому випереджальними темпами росте саме український експорт до Росії – насамперед, це стосується товарів машинобудування, сільгосппродукції й деяких інших галузей, мовиться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Сьогодні Віктор Янукович зі своїм російським колегою Міхаїлом Фрадковим взяв участь у другому засіданні україно-російського міжурядового комітету з питань економічного співробітництва в рамках комісії «Ющенко-Путін».

Президент Росії Владімір Путiн вважає, що в Україні немає опозиції

У четвер на спільній прес-конференції з Прем’єр-міністром України Віктором Януковичем президент Владімір Путін зауважив: «Вікторе Федоровичу, так у вас же немає опозиції, у вас всі при владі. Хто у вас опозиція? Щось я ніяк не можу розібратися. Там всі при владі у вас...».

У такий спосіб російський президент відреагував на слова українського прем''єра про ті питання, які необхідно вирішити опозиції.

«Головне, що нам вдалося домогтися за цей період часу, ми вважаємо, що це велике досягнення – це те, що всі гілки влади на сьогоднішній день увійшли в правове поле. Однак залишилися ще невирішені питання, які необхідно вирішити, в основному – опозиції», – сказав прем''єр Янукович на зустрічі з російським президентом в Ново-Огарьово, під Москвою.

Владімір Путін висловив сподівання на врегулювання кризи в Україні: «Ми, відверто кажучи, з жалем дивимося на те, що відбувається в Україні, оскільки за всіма показниками за останнім час ми спостерігали ріст економіки, реальне поліпшення в соціальній сфері».

А Прем’єр-міністр України зі свого боку зазначив: «Ми дивимося в майбутнє з оптимiзмом, вважаємо, що кризи минають i йдуть, а життя триває».

За словами Віктора Януковича, дружнi вiдносини народiв двох країн є гарантiєю того, що Росiя i Україна завжди будуть надійними партнерами. «У всякому випадку, ми таку позицiю завжди вiдстоювали», – наголосив пан Янукович.

Матеріали до теми:

• Західно-російські вектори Вікторів
XS
SM
MD
LG