Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині тривають роботи з ліквідації «фосфорної» аварії


Як повiдомило МНС, за станом на суботу, в лiкарнях перебували 192 особи, з них 59 дітей, 14 рятувальників, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі, троє медичних працівників. За результатами моніторингу довкілля (повітря, води, ґрунту, продуктів рослинництва) відхилень від діючих нормативів не виявлено. Напередодні, у п’ятницю, Президент Віктор Ющенко оглянув на Львівщині місце залізничної аварії поїзда з фосфором і пообіцяв, що її наслідки ліквідують за 3–4 дні. Він наголосив у розмові з мешканцями сусіднього села Ожидів, що на даний час немає підстав оголошувати місце аварії зоною лиха.

Як повiдомило Мiнiстерство з питань надзвичайних ситуацiй, за станом на суботу, в лiкарнях перебували 192 особи, з них 59 дітей, 14 рятувальників, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі, троє медичних працівників, які надавали невідкладну медичну допомогу в зоні надзвичайної ситуації. 6 працівників МНС перебувають в стані середньої тяжкості, у решти стан задовільний.

За результатами моніторингу довкілля (повітря, води, ґрунту, продуктів рослинництва) відхилень від діючих нормативів не виявлено.


Напередодні, у п’ятницю, Президент Віктор Ющенко оглянув на Львівщині місце залізничної аварії поїзда з фосфором і пообіцяв, що її наслідки ліквідують за 3–4 дні.

Він наголосив у розмові з мешканцями сусіднього села Ожидів, що на даний час немає підстав оголошувати місце аварії зоною лиха.

Президент також запевнив, що, за результатами проб, усі показники відповідають нормі і жодних перевищень концентрації небезпечних речовин немає.

Ющенко заявив, що населення належно інформуватимуть про перебіг ліквідації наслідків аварії.

Нині ж, повторив він, ситуація перебуває під контролем і не становить жодної загрози життю чи здоров’ю людей.

Президент також провів робочу нараду про перебіг ліквідації наслідків аварії та відвідав лікарню, де перебувають потерпілі.

Раніше в п’ятницю в Криму під головуванням Ющенка відбулося засідання Ради національної безпеки й оборони щодо техногенної аварії на Львівщині.

РНБО доручила Генпрокуратурі та урядові знайти винуватців аварії, повідомив перший заступник секретаря РНБО Олександр Турчинов.

Перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров після засідання заявив, що на початку масштаби і наслідки аварії значно перебільшували.

Нині, за його словами, уряд має об’єктивну оцінку ситуації і бере зобов’язання надавати громадянам достовірну інформацію.

Кабмін повністю контролює ситуацію і має план дій для повної ліквідації наслідків аварії, додав перший віце-прем’єр.

Азаров також повідомив, що основну версію аварії наразі пов’язують зі станом вантажу і технічним станом цистерн, у яких перевозили фосфор.


Матеріали до теми:

• Четверта доба боротьби із наслідками техногенної аварії на Львівщині
• Прокуратура розглядає 4 версії техногенної аварії на Львівщині, однією з яких є втручання сторонніх осіб
• Катастрофа на Львівщині: медичні аспекти
• Чи завдала шкоди фосфорна аварія на Львівщині сусідній Волині?
• Єврокомісія пропонує допомогу Україні у ліквідації наслідків аварії під Львовом
• Людський аспект техногенної аварії на Львівщині
• Другий день ліквідації техногенної аварії на Львівщині
• Техногенні катастрофи і відповідальність влади (Прямий ефір)
• Які можливі наслідки горіння цистерн з отруйним фосфором у результаті аварії на Львівщині? Інтерв’ю з колишнім міністром екології та природного середовища Сергієм Курикіним
• Як слід транспортувати небезпечні речовини?
• Летючий фосфор. Залізнична аварія на Львівщині

XS
SM
MD
LG