Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК відклала реєстрацію виборчого списку БЮТ і зареєструвала всіх кандидатів Партії регіонів


Члени Центрвиборчкому звернули увагу, що в списку кандидатів від Блоку Юлії Тимошенко вказані тільки населені пункти, де ті живуть, але не повні адреси. Член ЦВК Жанна Усенко-Чорна наголосила, що закон про народних депутатів вимагає вказувати саме «місце проживання», а не адресу, а українське законодавство розрізняє «місце проживання», тобто населений пункт, і «адресу проживання». Таким чином, заявила вона, БЮТ не порушив вимог закону і список необхідно зареєструвати. Проект постанови про реєстрацію не пройшов, і врешті вирішили «зняти питання з розгляду». Один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов заявив, що не бачить у цьому рішенні ЦВК нічого іншого, крім політичних мотивів.


Члени Центрвиборчкому звернули увагу, що в списку кандидатів від Блоку Юлії Тимошенко вказані тільки населені пункти, де ті живуть, але не повні адреси.

Член ЦВК Жанна Усенко-Чорна наголосила, що закон про народних депутатів вимагає вказувати саме «місце проживання», а не адресу, а українське законодавство розрізняє «місце проживання», тобто населений пункт, і «адресу проживання».

Таким чином, заявила вона, БЮТ не порушив вимог закону і список необхідно зареєструвати.

Проект постанови про реєстрацію не пройшов, і врешті вирішили «зняти питання з розгляду».

Як повідомляє агентство «УНІАН», присутня на засіданні ЦВК заступник Міністра Кабінету Міністрів «регіоналка» Олена Лукаш зустріла це рішення вигуком «Ура!»

Представник БЮТ у ЦВК Петро Крупко висловив сподівання, що Центрвиборчком урешті не змушуватиме Блок Юлії Тимошенко переоформлювати документи.

Водночас він сказав, що й для такого переоформлення ще достатньо часу.

Один із лідерів Блоку Юлії Тимошенко, перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони і керівник центрального виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов заявив, що не бачить у цьому рішенні ЦВК нічого іншого, крім політичних мотивів.

Він висловив думку, що члени ЦВК, делеговані в цей орган від представників коаліції, «отримали вказівку від своїх партійних керівників блокувати реєстрацію БЮТ».
XS
SM
MD
LG