Доступність посилання

ТОП новини

Голова Єврокомісії: ЄС сподівається на політичну стабільність в Україні та на проведення реформ


Про це Жозе Мануель Баррозу заявив під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Про це Жозе Мануель Баррозу заявив під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Баррозу висловив задоволення тим, що Україна сформувала новий уряд на чолі з Тимошенко і висловив сподівання, що відбудуться зміни на краще.

«Ми насправді сподіваємося, що політична стабільність може бути реальністю в Україні. Я наголосив, що політична стабільність, яка ґрунтується на демократії і верховенстві права, необхідна, аби дозволити Україні пришвидшити темпи політичних і економічних реформ. Я сказав пані Тимошенко, що Єврокомісія і Європа залишаються зобов’язаними підтримувати процес реформ в Україні», – зазначив керівник Єврокомісії.

Жозе Мануель Баррозу нагадав, що Україна узгодила вступ до Світової організації торгівлі, а це відкриває шлях для початку переговорів між Євросоюзом та Києвом про створення зони вільної торгівлі. За словами Баррозу, Україна дедалі більше наближується до ЄС, але щоб досягти поступу в майбутньому, Євросоюз потребує політичної стабільності та реформ в Україні. Голова Єврокомісії також наголосив, що Брюссель і Київ досягли значного прогресу в переговорах про нову поглиблену угоду. Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко запевняє, що уряд не застосовуватиме членство України в СОТ для впливу на Росію в газових питаннях • Юлія Тимошенко вважає, що настав час перейти на наступний щабель стосунків між Україною та Євросоюзом • Юлія Тимошенко здійснює візит до Брюсселя
XS
SM
MD
LG