Доступність посилання

ТОП новини

Вкладники колишнього Ощадбанку СРСР почнуть отримувати свої гроші вже у п’ятницю


Як повідомила у середу Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, днем раніше почали реєстрацію всіх вкладників Ощадбанку, і перереєстровано вже більше за 30% вкладників. Починаючи з 11 січня, вони зможуть отримати до тисячі гривень готівкою, залежно від обсягу вкладу, який вони мають, додала прем’єр. Раніше Тимошенко заявила, що залишить посаду Прем’єр-міністра, якщо впродовж двох років їй не вдасться повернути вкладникам Ощадбанку їхні заощадження. У середу Кабмін затвердив порядок виплати компенсацій. Він передбачає компенсації на суму майже 6 мільярдів гривень і ще 240 мільйонів гривень – виплати спадкоємцям померлих вкладників.


Як повідомила у середу Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, днем раніше почали реєстрацію всіх вкладників Ощадбанку, і перереєстровано вже більше за 30% вкладників.

Починаючи з 11 січня, вони зможуть отримати до тисячі гривень готівкою, залежно від обсягу вкладу, який вони мають, додала прем’єр.

Раніше Тимошенко заявила, що залишить посаду Прем’єр-міністра, якщо впродовж двох років їй не вдасться повернути вкладникам Ощадбанку їхні заощадження.

Юлія Тимошенко назвала початок створення реєстру вкладників колишнього Ощадбанку СРСР успішним.

У середу Кабмін затвердив порядок виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку.

За словами міністра фінансів Віктора Пинзеника, він передбачає компенсації на суму майже 6 мільярдів гривень і ще 240 мільйонів гривень – виплати спадкоємцям померлих вкладників.

Передбачено, що вкладникам виплачуватимуть наразі суму до 1 тисячі гривень.

Водночас, зазначив міністр, порядок зарахування втрачених вкладів в рахунок боргів за житлово-комунальні послуги ще не затверджений.

У бюджеті цього року передбачається виділити 20 мільярдів гривень на виплати втрачених заощаджень, із них майже 6 мільярдів – на виплати готівкою.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко запропонувала українцям спосiб витрачання компенсацiй за внески до колишнього Ощадбанку СРСР без ризику iнфляцiї для держави • Повернення радянських вкладів: за справу готові взятися законодавці
XS
SM
MD
LG