Доступність посилання

ТОП новини

Пропозиції Віктора Ющенка до закону про приватизацію наразі не враховали


Про це заявив представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак. Уряд також не має наміру скасовувати список об’єктів для першочергової приватизації, як цього вимагає Президент.


Про це заявив представник Президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак.

Віктор Ющенко, зокрема, не згоден з пропозицією уряду про запровадження: - норми, яка дає можливість одностороннього розриву договору про приватизацію підприємства за погодженням Фонду держмайна і Кабінету Міністрів; - норми, відповідно до якої, у разі розірвання договору за ініціативою Фонду, не повертаються кошти інвесторові; - норми, яка дає змогу безстрокового укладення приватизаційних договорів.

Законопроект щодо змін до деяких законів про приватизацію на сьогоднішньому засіданні уряду не ухвалили.

За словами заступника глави Фонду державного майна Дмитра Парфененка, розгляд деяких питань на прохання Секретаріату Президента перенесли на наступне засідання Кабміну, оскільки документи вимагають доопрацювання.

****** Уряд запропонував внести змiни до законодавства про приватизацiю, оскільки, як заявила Прем’єр-міністр Юлії Тимошенко, це дасть змогу зробити прозорим процес продажу.

«Припиняються будь-які інші схеми приватизації, крім відкритого аукціону, на контрольні пакети, на цілісні майнові комплекси. Тільки Фонд Держмайна може розпоряджатися державною власністю, де б вона не знаходилась, і хто б нею не управляв в певний час», – наголосила Юлія Тимошенко.

За її словами Тимошенко, законопроект також виключає схеми приватизацiї пiдприємств через процедуру банкрутства, а також iншi схеми, окрiм вiдкритих аукцiонiв.

Тим часом уряд не має наміру скасовувати список об’єктів для першочергової приватизації, як цього вимагає Президент. Віктор Ющенко назвав ухвалення списку з майже 30-ти підприємств поспішним і наполягав на розробці державної програми приватизації.

Матеріали до теми:

• Конфлікт приватизацій
XS
SM
MD
LG