Доступність посилання

ТОП новини

Суд вирішив залишити Миколу Рудьковського під вартою


Таким чином Печерський райсуд Києва задовольнив подання київської прокуратури, яка просила змінити міру запобіжного заходу колишньому міністрові транспорту з підписки про невиїзд на арешт.


Таким чином Печерський райсуд Києва своїм рішенням у понеділок задовольнив подання київської прокуратури, яка просила змінити міру запобіжного заходу колишньому міністрові транспорту з підписки про невиїзд на арешт.

Суд врахував, що Рудьковський, перебуваючи на підписці про невиїзд, не виконував взяті на себе зобов’язання.

Сам екс-міністр назвав рішення суду «замовленням з Банкової». А його адвокат заявив, що оскаржуватиме постанову суду. Рішення можна оскаржити в Апеляційному суді протягом трьох діб.

Тим часом присутній на судовому засіданні «регіонал» Нестор Шуфрич припустив, що рішення взяти Рудьковського під варту може ускладнити ситуацію в парламенті.

******** Микола Рудьковський є фігурантом кількох кримінальних справ, які порушені у зв’язку із зловживаннями у відомстві, яке він очолював.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом розтрати засобів службовими особами одного з державних підприємств Міністерства транспорту і зв''язку України на загальну суму 400 тисяч гривень, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах). За даними прес-центру СБУ, в організації злочину підозрюється один із керівників Міністерства транспорту і зв''язку.

14 грудня СБУ викликала на допит Миколу Рудьковського у справі щодо незаконного використання державних коштів у Мінтрансі на суму 390 тисяч гривень. Епізод, за яким викликали Рудьковського до СБУ, стосується поїздки «Київ – Париж – Київ» на приватному чартерному літаку, яку він здійснив з 9 по 12 червня цього року, оплативши цей рейс за рахунок Мінтрансу. Слідчий СБУ після допиту обрав для Миколі Рудьковському міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

Окрім того, працівниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ ГУМВС України в місті Києві задокументовано факти використання в особистих інтересах службового становища посадовими особами Міністерства транспорту та зв’язку України, що призвело до незаконних витрат державних коштів на суму 122 тисячі 213 гривень. Зокрема, встановлено, що у період із 7 по 13 липня 2007 року делегація Мінтрансзв’язку в складі 11 осіб на чолі з міністром (Рудьковським) перебувала з робочим візитом у місті Токіо (Японія).

Матеріали до теми:

•&nbsp Партія регіонів вважає затримання Миколи Рудьковського політичним замовленням. •&nbsp СБУ: Рудьковського затримано за рiшенням суду в зв''язку з тим, що вiн ухилявся вiд спiвпрацi зi слiдством
XS
SM
MD
LG