Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада не проводитиме пленарних засідань цього тижня


Коаліція і опозиція так і не досягли порозуміння. Про це в інтерв’ю журналістам повідомив член фракції «Наша Україна – Народна самооборона Роман Зварич за підсумками консультацій представників фракцій з головою парламенту. «Консультації нічим не завершились, оскільки опозиція висуває нові вимоги», – сказав він.


Причина – коаліція і опозиція не досягли порозуміння. Про це в інтерв’ю журналістам повідомив член фракції «Наша Україна – Народна самооборона Роман Зварич за підсумками консультацій представників фракцій з головою парламенту. «Консультації нічим не завершились, оскільки опозиція висуває нові вимоги», – сказав він. Зокрема, за словами Р. Зварича, фракція Партії регіонів вимагає, аби голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк відкликав свій підпис під листом про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

Крім того, наголосив Р. Зварич, «регіонали» вимагають у проекті постанови щодо НАТО чітко вказати термін проведення референдуму відносно вступу України в НАТО. За його словами, опозиція наполягає, аби такий референдум був проведений не пізніше, ніж за півроку. Ще одною вимогою, за словами Р. Зварчиа, є призупинення всіх дій щодо членства України в Альянсі.

Член фракції НУНС зазначив, що фракція зацікавлена в розблокуванні роботи ВР для того, аби проголосувати першочергові закони. «Але ми не збираємось торгувати стратегічним питанням щодо вступу України в НАТО», – сказав він.

Р. Зварич наголосив, що фракція НУНС не проти, аби питання щодо вступу України в НАТО обговорювалося в сесійній залі. Однак, наголосив він, коаліція наполягає на тому, щоб були проголосовані усі проекти постанов з цього питання в порядку їх надходження до ВР. При цьому він нагадав, що першим проектом постанови був зареєстрований документ, яким підтримуються дії трьох керівників держави щодо листа. У зв’язку з цим, зазначив Р. Зварич, поки що не вдалося досягти домовленостей щодо розблокування роботи ВР. «Завтра нічого не буде, в п’ятницю нічого не буде і до цих безплідних дискусій ми мали б повернутися в понеділок», – сказав він.

Наразі Президент зустрічається з політрадою «Нашої України - Народної самооборони».

5 лютого парламент так і не зміг розпочати продуктивну роботу. Представники Партії регіонів заблокували трибуну ВР, протестуючи проти планів керівництва України щодо приєднання до Плану дій про членство в НАТО.

Партія регіонів наполягає на прийнятті проекту постанови про обов’язкове проведення референдуму не лише щодо вступу України в НАТО, але й щодо приєднання країни до Плану дій про членство в НАТО.

У свою чергу А. Яценюк вніс альтернативний проект постанови, що передбачає проведення референдуму безпосередньо перед вступом в НАТО.
XS
SM
MD
LG