Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: Уряд України домовився з «Газпромом» погасити заборгованість за російський газ за ціною 130 доларів за кубометр


Про це Прем’єр-міністр повідомила в четвер, повернувшись із Москви після переговорів із керівником «Газпрому» Олексієм Міллером. За її словами, «Газпром» вимагає повернути 4 мільярди кубометрів газу, які зникли з балансу України. При цьому Прем’єр зазначила, що українська делегацiя вперше зiткнулася з цим фактом i має намiр його перевiрити. Також Юлія тимошенко заявила, що Владімір Путін підтримує позицію України відмовитися від посередників при постачанні газу. «Мається на увазі «РосУкрЕнерго» і «УкрГазЕнерго», – зазначила голова уряду.


Про це Прем’єр-міністр повідомила, повернувшись із Москви після переговорів із керівником «Газпрому» Олексієм Міллером.

За словами Юлії Тимошенко, «Газпром» вимагає повернути 4 мільярди кубометрів газу, які зникли з балансу України. При цьому Прем’єр зазначила, що українська делегацiя вперше зiткнулася з цим фактом i має намiр його перевiрити.

Юлія Тимошенко також повiдомила, що на переговорах урядової делегацiї i керiвництва «Газпрому» був присутнiй голова правлiння «УкрГаз-Енерго» Iгор Воронiн.

За даними з інших джерел, на зустрiчi також був виконавчий директор RosUkrEnergo Костянтин Чуйченко.

Днем раніше, у середу, під час зустрічі зі своїм російським колегою Віктором Зубковим Юлія Тимошенко заявила, що має намір неухильно дотримуватися газових домовленостей президентів Ющенка і Путіна. Глави держав минулого тижня домовилися врегулювати питання газової заборгованості України.

Після цього «Нафтогаз України» перерахував близько півтора мільярда гривень в рахунок погашення заборгованості, яка складає майже 7,5 мільярдів гривень.

******** Після повернення із Москви Юлія Тимошенко також заявила, що Президент Росії Володимир Путін підтримує позицію України – відмовитися від посередників при постачанні газу.

«Так, безумовно, Володимир Володимирович Путін чітко заявив, що ніяких посередників не потрібно. Мається на увазі «РосУкрЕнерго» і «УкрГазЕнерго», – сказала голова уряду, коментуючи результати своєї зустрічі з Президентом Росії 20 лютого.

За словами Тимошенко, в перебігу зустрічі з Владіміром Путіним обговорювалася стратегія співпраці Росії і України в газовій сфері.

Прем''єр-міністр також повідомила, що йшлося і про питання розвитку транспортних коридорів, співпрацю в галузі літакобудування, а також створення зони вільної торгівлі.

Переговори Юлії Тимошенко з Владіміром Путіним у його резиденції в Ново-Огарьово 20 лютого під Москвою тривали понат три години.

Матеріали до теми:

• Тимошенко привезла з Москви поразку? (Точка зору) • Президент Росії закликає Київ створити для російських інвесторів умови, які мають українські інвестори
XS
SM
MD
LG