Доступність посилання

ТОП новини

Криза навколо голови Фонду держмайна


У БЮТ критикують зупинку Президентом розпорядження уряду про відсторонення Валентини Семенюк з посади голови Фонду держмайна. Заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Валерій Писаренко в інтерв’ю Радіо Свобода заявив: «Офіційної реакції з боку керівництва ще немає. Але вже зараз можна сказати, що це не той крок, який сьогодні прикрашає спільну діяльність коаліції». Президент призупинив сьогодні розпорядження уряду про відсторонення Валентини Семенюк від виконання обов’язків голови Фонду держмайна.


У БЮТ критикують зупинку розпорядження уряду про відсторонення Валентини Семенюк з посади голови Фонду держмайна. Заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Валерій Писаренко в інтерв’ю Радіо Свобода заявив: «Офіційної реакції з боку керівництва ще немає. Але вже зараз можна сказати, що це не той крок, який сьогодні прикрашає спільну діяльність коаліції. Якщо сьогодні хтось намагається надати «кришу» пані Семенюк, то треба розуміти, що ця людина буде відповідати і за виплату чи невиплату вкладів «Ощадбанку», і за те, що цього року можуть бути не виконані соціальні програми, під гаслами яких ішли на вибори всі політичні сили».

Президент призупинив розпорядження уряду про відсторонення Валентини Семенюк від виконання обов’язків голови Фонду держмайна.

Віктор Ющенко вважає, що дії уряду не відповідають Конституції, оскільки до повноважень Кабміну належить вирішення кадрових питань щодо керівників центральних органів виконавчої влади. А Фонд держмайна, за законом, є державним органом, що здійснює державну політику в сфері приватизації.

Сьогодні вже нове керiвництво Фонду держмайна приступило до роботи.

Як повідомив виконувач обов’язків голови відомства Андрій Портнов, він провів нараду із керівниками департаментів та підписав перші накази.

Вчора Кабмін відсторонив Валентину Семенюк від виконання обов''язків на час проведення службового розслідування.

Вона заявила, що не буде виконувати це рішення, бо вважає його незаконним.

Тим часом Глова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив, що звільнення Валентини Семенюк може спровокувати конфлікт у парламенті. За його словами, наразі проект урядової постанови про відставку Семенюк з посади голови Фонду держмайна внесене до порядку денного парламенту.

Матеріали до теми:

• Валентина Семенюк заявляє, що не виконуватиме рішення уряду про її відсторонення з посади голови Фонду держмайна
XS
SM
MD
LG