Доступність посилання

ТОП новини

Валентину Семенюк відсторонили від керування Фондом держмайна


Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів. Як повідомив Радіо Свобода заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації «бютівець» Валерій Писаренко, причиною є проведення службового розслідування.


Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

Як повідомив Радіо Свобода заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації «бютівець» Валерій Писаренко, причиною є проведення службового розслідування.

«Таке рішення ухвалили у зв’язку з наявністю фактів зловживання посадовим становищем, через що були нанесені значні матеріальні втрати державному бюджету. Крім того, на засіданні уряду була присутня заступник Генерального прокурора, яка підтвердила, що сьогодні розпочате кримінальне провадження щодо діяльності керівництва Фонду держмайна. Із завтрашнього дня група Генпрокуратури буде працювати в Фонді для вивчення діяльності керівництва, у тому числі щодо приватизації «Луганськтепловоза», – заявив Валерій Писаренко.

Тимчасово виконувати обов’язки голови Фонду буде «бютівець» Андрій Портнов, якого призначили першим заступником голови цього відомства.

Уряд звільнив усiх заступникiв Валентини Семенюк. За словами прем’єра Юлії Тимошенко, призначення на ці посади відбудеться найближчим часом.

Тим часом керівник Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що усунення Валентини Семенюк з посади голови Фонду держмайна суперечить Конституції та провокує чергову хвилю протистояння в парламенті

За словами Балоги, прагнення уряду вирішити низку серйозних проблем, пов’язаних із діяльністю Фонду, зрозуміле й обґрунтоване. Але за Конституцією, зазначає Балога, голову Фонду державного майна призначає та звільняє з посади Верховна Рада на підставі подання прем’єра.

Матеріали до теми:

• «Приватизувати не можна залишити у державній власності» – де слід поставити розділовий знак?
XS
SM
MD
LG