Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Рудьковського затримано за рiшенням суду в зв''язку з тим, що вiн ухилявся вiд спiвпрацi зi слiдством


За повідомленням СБУ, спiвробiтники Служби безпеки затримали екс-мiнiстра Миколу Рудьковського в суботу ввечерi в Києвi, але не в лiкарнi, а в мiстi, коли екс-мiнiстр їздив по своїх справах. Спiвробiтники СБУ пiдiйшли до Рудьковського i пред''явили рiшення одного з судiв про його затримання на двi доби у зв''язку з ухилянням вiд спiвпрацi зi слiдством. Раніше прес-секретар екс-мiнiстра Вiкторiя Бутенко оприлюднила в ЗМI iнформацiю про те, що Миколу Рудьковського невiдомi в масках забрали з лiкарнi.


За повідомленням СБУ, спiвробiтники Служби безпеки затримали екс-мiнiстра Миколу Рудьковського в суботу ввечерi в Києвi, але не в лiкарнi, а в мiстi, коли екс-мiнiстр їздив по своїх справах.

Спiвробiтники СБУ пiдiйшли до Рудьковського i пред''явили рiшення одного з судiв про його затримання на двi доби у зв''язку з ухилянням вiд спiвпрацi зi слiдством.

У СБУ зазначили, що слiдчий прокуратури звернувся до суду з клопотанням про затримання екс-мiнiстра i суд це клопотання задовольнив.

У понедiлок суд має ухвалити рiшення про обрання запобiжного заходу Миколі Рудьковському.

В СБУ також наголосили, що коли Миколу Рудьковського затримали, медики засвiдчили, що затримання на двi доби не пошкодить його здоров''ю.

СБУ України i прокуратура Києва розслiдують декiлька кримiнальних справ про зловживання в Мiнiстерствi транспорту i зв''язку, фiгурантом в яких виступає Микола Рудьковський.

Раніше прес-секретар екс-мiнiстра Вiкторiя Бутенко оприлюднила у ЗМI iнформацiю про те, що Миколу Рудьковського невiдомi в масках забрали з лiкарнi. Родина Рудьковського направила заяву до прокуратури Києва щодо викрадення людини.

Тим часом прокурор міста Києва Євген Блажівський заявив, що колишнього міністра транспорту України було затримано з дотриманням всіх норм законодавства через неспівпрацю з органами слідства у кримінальній справі. Про це прокурор сказав у неділю, коментуючи затримання Миколу Рудьковського співробітниками СБУ. «Затриманий він був не в лікарні. Всі вимоги законодавства були дотримані», – зазначив Євген Блажівський.

********

Микола Рудьковський є фігурантом кількох кримінальних справ, які порушені у зв’язку із зловживаннями у відомстві, яке він очолював.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом розтрати засобів службовими особами одного з державних підприємств Міністерства транспорту і зв''язку України на загальну суму 400 тисяч гривень, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах). За даними прес-центру СБУ, в організації злочину підозрюється один із керівників Міністерства транспорту і зв''язку.

14 грудня СБУ викликала на допит Миколу Рудьковського у справі щодо незаконного використання державних коштів у Мінтрансі на суму 390 тисяч гривень. Епізод, за яким викликали Рудьковського до СБУ, стосується поїздки «Київ – Париж – Київ» на приватному чартерному літаку, яку він здійснив з 9 по 12 червня цього року, оплативши цей рейс за рахунок Мінтрансу. Слідчий СБУ після допиту обрав для Миколі Рудьковському міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

Окрім того, працівниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України та УБОЗ ГУМВС України в місті Києві задокументовано факти використання в особистих інтересах службового становища посадовими особами Міністерства транспорту та зв’язку України, що призвело до незаконних витрат державних коштів на суму 122 тисячі 213 гривень. Зокрема, встановлено, що у період із 7 по 13 липня 2007 року делегація Мінтрансзв’язку в складі 11 осіб на чолі з міністром (Рудьковським) перебувала з робочим візитом у місті Токіо (Японія).
XS
SM
MD
LG