Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна рада СОТ схвалила приєднання України до Організації


Протокол про це підписали у вівторок Президент Віктор Ющенко й генеральний директор Організації Паскаль Ламі. Церемонія підписання відбулась після засідання Генеральної ради СОТ у Женеві (Швейцарія). А повноправним членом Світової організації торгівлі Україна стане через 30 днів після ратифікації документа у Верховній Раді. Участь у СОТ дасть змогу українським товарам отримати більш вільний доступ на ринки інших країн, а іноземним товарам – на український ринок.


Протокол про це підписали у вівторок Президент Віктор Ющенко й генеральний директор Організації Паскаль Ламі.

Церемонія підписання відбулась після засідання Генеральної ради СОТ у Женеві (Швейцарія).

А повноправним членом Світової організації торгівлі Україна стане через 30 днів після ратифікації документа у Верховній Раді.

Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на засіданні Генеральної ради СОТ у Женеві, пообіцяв, що уряд, парламент і глава держави зроблять усе необхідне для якнайшвидшого отримання повноцінного членства країни в СОТ.

Віктор Ющенко зазначив, що одним із позитивних моментів приєднання України до Організації стане початок переговорного процесу про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Участь у Світовій організації торгівлі дасть змогу українським товарам отримати більш вільний доступ на ринки інших країн, а іноземним товарам – на український ринок.

СОТ об’єднує понад півтори сотні країн.

******** Напередодні засідання Генеральної ради СОТ, Віктор Ющенко висловив переконання, що членство в СОТ сприятиме інтеграції України до світової економіки.

За словами Президента, Україна свідома того, що підписання Протоколу про вступ до СОТ – результат складного переговорного процесу з країнами-членами, який тривав понад 14 років. Позиція глави держави полягає в тому, що «завдяки зусиллям України, конструктивній позиції країн-членів СОТ сьогодні ми маємо добру нагоду для відзначення цієї важливої для нас події».

Як зазначив Віктор Ющенко, набуття державою членства в СОТ розглядається як системний фактор розвитку національної економіки, створення передбачуваного прозорого середовища для залучення іноземних інвестицій, що повністю відповідає національним інтересам України.

Україна готова зробити свій внесок у справу подальшого розширення багатосторонньої торговельної системи СОТ з метою підвищення авторитету Організації, зокрема, шляхом завершення переговорів з країнами, які знаходяться у процесі вступу, наголосив Президент .

Він висловив упевненість, що вступ України до СОТ позитивно вплине на розвиток торговельно-економічних відносин з Європейським Союзом, а також сприятиме інтеграції України до європейського економічного простору.

Матеріали до теми:

• Україна стає членом СОТ

• У вівторок Україна вступає до СОТ •&nbsp Чи підтримуватимуть парламентарі ратифікацію угоди з СОТ? • Світова організація торгівлі: точка зору українських виробників •&nbsp Умов вступу до СОТ не знають навіть експерти •&nbsp Після офіційного вступу України до СОТ, Євросоюз готовий розпочати переговори про створення зони вільної торгівлі • СОТ і Україна
XS
SM
MD
LG