Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром»: Проблеми з газом для України тільки загострюються


Як наголосив речник російського газового монополіста Сергій Купріянов, Україна виплачує борги за газ, поставлений минулого року, але не вирішує цьогорічних проблем. Раніше сьогодні Президент України Віктор Ющенко заявив, що напруженість у газових відносинах із Росією поки що зняли.

Як наголосив речник російського газового монополіста Сергій Купріянов, Україна виплачує борги за газ, поставлений минулого року, але не вирішує цьогорічних проблем.

Як повідомили в російському газовому концерні, досі не підписані контракти на постачання російського та середньоазійського газу українським споживачам.

Раніше сьогодні Президент України Віктор Ющенко заявив, що напруженість у газових відносинах із Росією поки що зняли.

Таку думку він висловив після доповіді першого віце-прем’єр-міністра Олександр Турчинова, що Україна повністю погасила борг перед Росією за природний газ, спожитий минулого року.

Іще вчора компанія-посередник «Укргаз-Енерго» в відповідь на першу вчорашню заяву Турчинова про повне погашення минулорічних боргів за газ наголосила, що «Нафтогаз України» все одно боргує майже 3 мільярди 400 мільйонів гривень.

Учора в «Газпромі» оголосили, що постачання палива до України можуть скоротити на чверть із 3 березня, якщо ситуацію з боргами не врегулюють.

Матеріали до теми:

• «Газпром»: Проблеми з газом для України тільки загострюються • Напруженість у газових відносинах із Росією поки що зняли, вважає Президент • Олександр Турчинов: Уряд далі наполягає на усуненні посередників із газового ринку • Уряд подав Президентові звіт про погашення газових боргів перед Росією в письмовому вигляді • Олександр Турчинов: Україна повністю погасила борг за газ, спожитий у минулому році • В Україні знову запахло газом. З усіх боків • Російський «Газпром» може від понеділка, 3 березня, на чверть скоротити постачання газу в Україну
XS
SM
MD
LG