Доступність посилання

ТОП новини

Робочий візит до Польщі Президента України Віктора Ющенка


Єва Поштар Варшава, 14 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – У п''ятницю під час робочого візиту до Польщі Віктор Ющенко зустрінеться з польським президентом Лехом Качинським та спікером польського парламенту Броніславом Коморовським. Головними темами розмов буде підготовка до травневого енергетичного саміту у Києві, інтеграція України з європейськими та євроатлантичними структурами.

На думку польських коментаторів, зустріч президентів України та Польщі відбувається у непростий час. Оглядач впливового щоденника «Жечпосполіта» Пьотр Косинський зазначив: «Цей, на мою думку, безумовно важливий візит проходить у час своєрідного застою у польсько-українських стосунках. Вважаю, що це тому, що досі не завершені складні проблеми. Маю на думці те, що й досі прем''єри не підписали угоди про спрощений прикордонний рух».

Президент Віктор Ющенко прибув до Варшави, повертаючись у четвер із саміту ЄС. У п''ятницю Віктор Ющенко в перебігу розмови віч-на-віч повідомить Леху Качинському про проблеми енергетичної безпеки, потім у ширшому колі вони розмовлятимуть про проблеми європейської та євроатлантичної інтеграції України, про спільне проведення чемпіонату Євро-2012.

Український Президент у п''ятницю зустрічатиметься з маршалком польського сейму (спікером парламенту) Броніславом Коморовським.

Чому у Варшаві Президент Ющенко не зустрінеться з польським Прем''єром Дональдом Туском? Відомо, що керівник польського уряду також перебуває у Брюсселі. На це запитання відповідає оглядач газети «Жечпосполіта» Пьотр Косцинський: «Не має значення, що візит обмежиться двома офіційними зустрічами. Неофіційно відомо, що Віктор Ющенко зустрічатиметься з Дональдом Туском за межами Польщі та України. На мою думку, візит свідчить про те, що попри усілякі технічні перешкоди українсько-польський діалог триває».
XS
SM
MD
LG