Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: БЮТ не братиме участі в роботі Верхівної Ради доти, доки не буде ухвалено постанову про проведення дострокових виборів мера Києва


Про це Прем''єр-міністр заявила на прес-конференції в неділю. «У вівторок наша дуже жорстка вимога – або постанова про дострокові вибори мера Києва і міськради, або наша команда участі в роботі не бере», – заявила Тимошенко. Вона нагадала, що в одному з пунктів коаліційної угоди демократичних сил говориться про необхідність ухвалення постанови Верховної Ради про термінове оголошення дострокових виборів мера Києва і міськради столиці. Тим часом у Партiї регiонiв вбачають за намiрами БЮТ блокувати роботу парламенту побоювання зриву голосування за програму уряду.


Про це Прем''єр-міністр заявила в неділю на прес-конференції в Києві.

«У вівторок наша дуже жорстка вимога – або постанова про дострокові вибори мера Києва і міськради, або наша команда участі в роботі не бере», – заявила Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що в одному з пунктів коаліційної угоди демократичних сил говориться про необхідність ухвалення постанови Верховної Ради про термінове оголошення дострокових виборів мера Києва і міськради столиці.

«Дві демократичні команди домовилися про те, що це рішення буде ухвалене одним із перших. І я вірю в те, що наша демократична коаліція за жодних обставин не порушить свої зобов''язання перед киянами», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона повідомила, що БЮТ вніс до Верховної Ради проект постанови про проведення дострокових виборів мера Києва і міськради через 45 днів після ухвалення цієї постанови.

«Наша команда в парламенті, яка представлена достатньо могутньою фракцією у 156 народних депутатів, у вівторок не приступить до роботи, доки не буде першим питанням поставлено постанову про дострокові вибори мера Києва і міськради міста Києва», – сказала Юлія Тимошенко.

При цьому вона зазначила: «На сьогоднішній день є матеріали і документи, підготовлені робочою групою урядовою, яка працювала, яка передала всі матеріали у Верховну Раду і в спеціальну слідчу комісію. Я впевнена, що ця слідча комісія невідкладно розбереться з цими матеріалами, спробує зібрати додаткові матеріали – для цього багато часу не треба, і у вівторок ми будемо абсолютно готові, щоб проголосувати постанову про дострокові вибори мера Києва і міськради».

Тим часом у Партiї регiонiв вбачають за намiрами БЮТ блокувати роботу парламенту побоювання зриву голосування за програму уряду.

Таку думку в інтерв''ю агентству «Iнтерфакс-Україна» висловила заступник лiдера фракцiї Партiї регiонiв Ганна Герман.

«Менi здається, що вони (коалiцiя) не впевненi в достатнiй кiлькостi голосiв для затвердження програми уряду i шукатимуть будь-яких приводiв, щоб зiрвати роботу парламенту. I в цьому собака заритий, а не в Черновецькому», – заявила Ганна Герман.

Депутат нагадала, що в п''ятницю лiдери парламентських фракцiй заздалегiдь домовилися про те, щоб у вiвторок на затвердження парламенту була винесена програма дiяльностi уряду.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко відсторонив Леоніда Черновецького від виконання обов''язків голови Київської міськадміністрації на 15 днів • Усім мерам мер. Що стоїть за намірами усунути Леоніда Черновецького з посади керівника столиці? • Мер Києва проти Прем’єра. За кого Президент?
XS
SM
MD
LG