Доступність посилання

ТОП новини

Що не дає спати Генпрокурору Олександру Медведьку? Як грабували вугільну промисловість? Чи повернеться у велику політику Сергій Тигипко? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 19 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Міського голову Києва Леоніда Черновецького таки взяли «бліцкригом», зазначає газета «Україна молода». Спочатку здавалося, що коаліція забула про одну зі своїх виборчих обіцянок і вирішила не чіпати опального мера. Але останні події настільки розкрутили маховик «київської справи», що вчора, коли на електронному табло у Верховній Раді засвітилося 246 голосів на підтримку дострокових виборів, здивувалися навіть деякі депутати. Про причини такого рішення парламентарів йдеться у статті «Серпом і молотом по Черновецькому».

«Мені не дає спати кримінальна справа про отруєння Віктора Ющенка, ...адже досі не можу сказати, що знайдені підозрювані ...», – про це в газеті «Факти» зізнається Генеральний прокурор Олександр Медведько. З коментарями щодо інших резонансних справ можна ознайомитися в рубриці «Лише у «Фактах».

«Держава дотувала видобуток вугілля, а його за дуже низькими цінами забирали олігархи. Взамін на шахти постачалося застаріле обладнання. Так грабували вугільну промисловість». Докладніше про грабування галузі в «Газеті по-українськи» розповідає голова Незалежної профспілки гірників, народний депутат-«бютівець» Михайло Волинець. Інтерв’ю називається «На Донбасі всі ходять під Ринатом Ахметовим».

Після президентських виборів-2004 про Сергія Тигипка нічого не було чути, пише газета «Вечірні вісті». Успішний глава Нацбанку і екс-керівник виборчого штабу Януковича на якийсь час причаївся. І лише останнім часом Сергій Леонідович поступово став наближатися до громадськості, стверджують газетярі у статті «Тигипко повертається у велику політику. Тимошенко запропонувала йому очолити раду інвесторів».

Чи не тому загроза забруднення Чорного й Азовського морів не ліквідується, що Мінприроди зберігає «речові докази» корабельної аварії, запитує газета «День». Видання знайомить із думкою екологів, які попереджають, що коли море прогріється ще на кілька градусів, дрейфуючі Чорним морем мазутні плями і гори мішків із нафтовою сумішшю в Керченському морському порту перетворяться в невідворотне забруднення всього побережжя Керченського півострова. Стаття називається «Плюс п''ять градусів... і катастрофа!»
XS
SM
MD
LG