Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко у Брюсселі зустрінеться з Соланою та візьме участь у саміті Європейської народної партії


Віталій Єреміца Брюссель 13 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Президент України Віктор Ющенко перебуває у Брюсселі, де у нього запланована зустріч із Генеральним секретарем Ради ЄС, Верховним представником ЄС зі спільної зовнішньої політики та політики безпеки Хав’єром Соланою. У подальшій програмі візиту Президента – участь у саміті Європейської народної партії та декілька двосторонніх зустрічей у рамках цього саміту.

Зранку український Президент матиме зустріч із Хав’єром Соланою, де, як передбачають, обговорюватимуться питання двосторонніх відносин між Україною та ЄС.

Президента Ющенка як почесного голову «Нашої України» традиційно вже запросили до участі у саміті Європейської народної партії, котра налічує 74 партії-члени. Серед них впливові політичні об’єднання 38 країн континенту.

На початку цього року членом-спостерігачем у ній стала також партія «Батьківщина». Раніше такий самий статус у ЄНП отримали Народний союз «Наша Україна» і Народний рух України.

Власне, Юлія Тимошенко, як лідер «Батьківщини», також отримала запрошення на саміт, але тільки позавчора завершивши візит до Брюсселя, вочевидь, зосередила свою програму на внутрішніх державних справах. Тож «Батьківщину» представлятиме віце-прем’єр-міністр України з питань міжнародної та європейської інтеграції Григорій Немиря.

Саміт ЄНП розгляне європейську політику

Очікується, що братимуть участь у саміті, який проходитиме у готелі «Шератон», також Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу та Голова Європейського парламенту Ганс-Ґерт Петтерінґ.

Як повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода керівник прес-служби Європейської народної партії Хав’єр Хіменес, мета саміту – розгляд найактуальніших для всіх членів ЄНП питань європейської політики напередодні засідання Ради Європи.

«Саміт проводиться напередодні засідання Ради Європи, і на нього запрошені чільні представники євроінституцій. Також, зазвичай, ми запрошуємо до участі у цьому заході лідерів основних політичних партій Європи. Як, наприклад, пана Ющенка», – сказав Хав’єр Хіменес.

Також у роботі саміту братимуть участь Канцлер Німеччини Анґела Меркель, Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, Прем’єр-міністр Нідерландів Ян-Петер Балкененде, Президент Грузії Михеїл Саакашвілі та інші.

Матеріали до теми:

• Президент України Віктор Ющенко відвідає сьогодні Бельгію і Польщу
XS
SM
MD
LG