Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко у Брюсселі читатиме лекцію та головуватиме на засіданні Ради Україна – ЄС


Віталій Єреміца Брюссель 10 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко перебуватиме у Брюсселі, де зустрінеться із представниками європейського бізнесу та політикуму. Вона також виступить із доповіддю-презентацією перед представниками ділових кіл, маючи намір зацікавити їх українським ринком.

На конференції, яка проходитиме у «Еґмонті» - Королівському Інституті міжнародних відносин, - братиме участь український Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Вона має намір виступити із доповіддю про Програму уряду на 2008 рік, приватизацію та нові можливості для євроінвестицій з огляду на проект створення Зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною. Організатори цього заходу Місія України при ЄС, Бізнес-рада ЄС-Україна та, власне, Королівський Інститут міжнародних відносин «Еґмонт».

Головуватиме на конференції Етьєн Д’авіньйон, голова наукової ради інституту «Еґмонт» та віце-президент європейського енергетичного гіганта «Суез-Трактабель». В інтерв’ю Радіо Свобода він так пояснив мету, яку переслідують організатори конференції: «Ми маємо намір презентувати економічну стратегію України та її теперішні відносини з країнами Європи. Це робитиметься для того, щоб політично та економічно зацікавити Україною європейських партнерів. Адже у разі створення Зони вільної торгівлі між ЄС та Україною створяться умови для вільного обігу товарів. Тобто, український експорт та імпорт базуватиметься на угодах з Євросоюзом, а це, як не як, - 100 мільйонів мешканців. Це зробить цей рух більш привабливим, і він здійснюватиметься в економічно та юридично стабільних рамках».

Як повідомила «Радіо Свободі» голова секретаріату Бізнес-ради ЄС-Україна Алла Граждан, конференція має намітити, по-перше, шляхи стимулювання торгівлі й інвестиційної діяльності між ЄС і Україною. А по-друге, визначити напрямки сприяння компаніям у розширенні їх комерційних можливостей.

Очікується, що завтра український Прем’єр головуватиме на дванадцятому засіданні Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС. У неї також запланована зустріч із Генеральним секретарем Ради міністрів ЄС, Верховним представником ЄС з питань Спільної зовнішньої та безпекової політики Хав''єром Соланою.
XS
SM
MD
LG