Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр України сьогодні знову відвідує Брюссель


Віталій Єреміца Юлія Тимошенко зустрінеться там із представниками європейського бізнесу та політикуму.


Юлія Тимошенко зустрінеться там із представниками європейського бізнесу та політикуму. Вона також виступить із доповіддю-презентацією. Мета виступу – зацікавити європейських бізнесменів українським ринком.

Голова українського уряду візме участь в конференції, яка проходитиме у «Еґмонті» – Королівському Інституті Міжнародних відносин. Юлія Тимошенко має намір виступити із доповіддю про Програму уряду на 2008 рік, приватизацію та нові можливості для євроінвестицій з огляду на проект створення Зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною. Організатори цього заходу Місія України при ЄС, Бізнес-рада ЄС-Україна та, власне, Королівський Інститут Міжнародних відносин «Еґмонт».

Головуватиме на конференції Етьєн Д’авіньйон, голова наукової ради інституту «Еґмонт» та віце-президент європейського енергетичного гіганта «Суез-Трактабель».

В інтерв’ю Радіо Свобода він пояснив мету, яку переслідують організатори конференції: «Ми маємо намір презентувати економічну стратегію України та її теперішні відносини з країнами Європи. Це робитиметься для того, щоб політично та економічно зацікавити Україною європейських партнерів. Адже у разі створення Зони вільної торгівлі між ЄС та Україною створяться умови для вільного обігу товарів. Тобто, український експорт та імпорт базуватиметься на угодах з Євросоюзом, а це, як не як, – 600 мільйонів мешканців. Це зробить цей рух більш привабливим і він здійснюватиметься в економічно та юридично стабільних рамках».

Як повідомила «Радіо Свободі» голова секретаріату Бізнес-ради ЄС-Україна Алла Граждан, конференція має визначити, по-перше, шляхи стимулювання торгівлі й інвестиційної діяльності між ЄС і Україною. А по-друге, визначити напрямки сприяння компаніям у розширенні їх комерційних можливостей.

Очікується, що завтра український Прем’єр головуватиме на 12-му засіданні Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС. У неї також запланована зустріч із Генеральним секретарем Ради міністрів ЄС, Верховним представником ЄС з питань Спільної зовнішньої та безпекової політики Хав''єром Соланою.

Минулого разу український прем’єр відвідала Брюссель 4 дні тому.
XS
SM
MD
LG