Доступність посилання

ТОП новини

Президент знову призупинив приватизацію Одеського припортового заводу


Віктор Ющенко минулого тижня вже призупиняв дію відповідного розпорядження уряду. Але сьогодні представлений Прем’єр-міністром виконувач обов’язків голови Фонду державного майна Андрій Портнов заявив, що Окружний адміністративний суд Києва призупинив указ Президента від 15 квітня щодо ОПЗ і що конкурс із продажу заводу переноситься на 20 травня.

Як йдеться в указі глави держави, розпорядження Кабінету Міністрів про умови приватизації цього об’єкта не відповідає Конституції.

За словами Президента, за відсутності державної програми приватизації, адекватної сучасному рівню розвитку суспільних відносин, продаж Одеського припортового не відповідає інтересам національної безпеки у сфері приватизації.

Віктор Ющенко минулого тижня вже призупиняв дію відповідного розпорядження уряду.

Але сьогодні представлений Прем’єр-міністром виконувач обов’язків голови Фонду державного майна Андрій Портнов заявив, що Окружний адміністративний суд Києва призупинив указ Президента від 15 квітня щодо ОПЗ і що конкурс із продажу заводу переноситься на 20 травня.

Одеський припортовий завод є другим за величиною виробником аміаку й карбаміду і третім із випуску азотних добрив в Україні, а також спеціалізується на перевантаженні на судноплавний транспорт хімічної продукції з інших країн.

Уряд збирається продати пакет із 99,52 відсотка акцій підприємства.

Матеріали до теми:

• Президент Віктор Ющенко знову призупинив зміну керівництва Фонду держмайна
XS
SM
MD
LG