Доступність посилання

ТОП новини

Росія направляє додаткові загони миротворців до Абхазії


Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Росії. Раніше сьогодні російське Міністерство оборони заявило, що Грузія нібито готується до воєнної операції у невизнаній республіці і збирає збройні сили у Кодорському міжгір’ї.


Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Росії Борис Малахов.

За його словами, причиною стали дії Грузії.

«До цього кроку вдались на основі оцінки інформації, що надходить із зони конфлікту і свідчить про зростання напруги внаслідок дестабілізувальних заходів, до яких вдається грузинська сторона. Серед них збільшення грузинського військового і поліцейського контингенту у Верхньому Кодорі і активізація польотів грузинських літаків-розвідників над зоною безпеки», – сказав речник.

Раніше сьогодні російське Міністерство оборони заявило, що Грузія нібито готується до воєнної операції у невизнаній республіці і збирає збройні сили у Кодорському міжгір’ї.

Росія тримає миротворців в Абхазії та Південній Осетії з початку 1990-х років, коли вони вийшли з-під контролю Грузії внаслідок громадянських конфліктів.

Півмісяця тому президент Росії Володимир Путін наказав посилити зв’язки з цими регіонами. Грузія розцінила ініціативу сусідньої держави як спробу анексувати її території.

Матеріали до теми:

• Росія нарощує свої миротворчі сили в Абхазії та Південній Осетії • Грузія готується до воєнної операції в Абхазії, заявляє МЗС Росії • Україна серйозно стурбована деструктивною лінією Росії і її невиваженими кроками щодо Абхазії й Південної Осетії • Кондоліза Райс «дуже занепокоєна» рішенням Росії посилити співпрацю з грузинськими сепаратистами • США, НАТО й ЄС закликають Росію відмовитися від зміцнення зв’язків із Абхазією й Південною Осетією
XS
SM
MD
LG