Доступність посилання

ТОП новини

Президент занепокоєний позицією уряду щодо зовнішнього тестування випускників шкіл


Як заявила речниця глави держави, Віктор Ющенко здивований, що за день до проведення тестування «уряд має намір з’ясовувати стан готовності його проведення». Президент сподівається, що прем’єр не скасує проведення зовнішнього тестування, а зробить все необхідне для того, щоб «зусилля школярів та їхніх батьків і вчителів не були даремними». Уряд планує розглянути стан проведення зовнішнього тестування випускників шкіл післязавтра. За словами прем’єра Юлії Тимошенко, уряд хоче почути думку громадськості і збирається дати реальну оцінку стану підготовки до тестування. Цього року вперше скасували вступні іспити до вишів. Вищі навчальні заклади зобов’язали приймати абітурієнтів на основі конкурсу за результатами тестування.


Як заявила речниця глави держави Ірина Ванникова, Віктор Ющенко здивований, що за день до проведення тестування «уряд має намір з’ясовувати стан готовності його проведення».

Президент сподівається, що прем’єр не скасує проведення зовнішнього тестування, а зробить все необхідне для того, щоб «зусилля школярів та їхніх батьків і вчителів не були даремними».

Уряд планує розглянути стан проведення зовнішнього тестування випускників шкіл післязавтра.

До обговорення запросять представників батьківських комітетів, директорів шкіл, ректорів вищих навчальних закладів та представників профспілок учителів.

За словами Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, уряд хоче почути думку громадськості і збирається дати реальну оцінку стану підготовки до тестування.

Тим часом міністр освіти Іван Вакарчук запевняє, що завтрашнє тестування з української мови та літератури відбудеться.

За його словами, післязавтра на засіданні уряду обговорюватимуть перебіг самого оцінювання, а рішень про скасування не буде, тому і наступні етапи тестування відбудуться.

Цього року вперше скасували вступні іспити до вишів. Вищі навчальні заклади зобов’язали приймати абітурієнтів на основі конкурсу за результатами тестування.

Незалежне тестування, яке має розпочатися завтра з предмету української мови і літератури, триватиме понад місяць. Вони є обов’язковим для усіх.

Наступні тести, за графіком Українського центру оцінювання якості освіти складатимуть: з математики – 29 квітня, 7 травня – з історії України, 14 травня – із всесвітньої історії, 16 травня – з хімії, 23 травня – географії, 26 травня – фізики, 28 травня – біології, 2 червня – основ правознавства, 3 червня – основ економіки, 4 червня – закордонної літератури.

Депутати від Партії регіонів зареєстрували у Верховній Раді проект постанови, якою пропонують дозволити учням вибирати, яким чином оцінювати знання: складати іспити чи проходити тестування.

Матеріали до теми:

• Громадянська мережа «Опора» просить уряд не скасовувати завтрашнє незалежне зовнішнє тестування для випускників шкіл
XS
SM
MD
LG