Доступність посилання

ТОП новини

Керівник МЗС Росії: Подальша експансія НАТО на схід є штучною і абсолютно непотрібною


Виступаючи у Державній Думі, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив: «Це не залишиться без відповіді, я вас запевняю... Ми мусимо концентруватись на нарощуванні своєї економічної могутності, на забезпеченні обороноздатності на найвищому технологічному рівні – цим зараз займаються президент і уряд. Я вас запевняю, що ми готові до найрізноманітніших сценаріїв розвитку подій».

Виступаючи у Державній Думі, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив: «Це не залишиться без відповіді, я вас запевняю. Але реагувати ми будемо прагматично, не як маленькі школярі, які образились на кривдників, гупнули дверима, побігли з класу і почали плакати десь у кутку. Ми мусимо концентруватись на нарощуванні своєї економічної могутності, на забезпеченні обороноздатності на найвищому технологічному рівні – цим зараз займаються президент і уряд. Я вас запевняю, що ми готові до найрізноманітніших сценаріїв розвитку подій».

Лавров також застеріг Грузію від використання НАТО для розв’язання конфліктів із Абхазією та Південною Осетією.

«Абсолютно неприпустимою є можлива спроба Грузії застосувати силу для вирішення конфліктів, більше того – використати з цією метою вступ до НАТО. Це докорінно змінило б обставини, в яких перебувають жителі Абхазії і Південної Осетії, більшість яких – громадяни Російської Федерації», – зазначив Сергій Лавров.

Згадані регіони формально входять до складу Грузії, але фактично контролюються місцевим населенням від початку 90-х років.

Після проголошення незалежності Косова вони закликали світову спільноту визнати і їхню незалежність.

У п’ятницю держави-члени НАТО на саміті в Бухаресті мають розглянути заявки на приєднання України та Грузії до плану дій щодо членства в Альянсі.

Матеріали до теми:

•&nbspБухарест приймає найбільший самміт НАТО •&nbspВід партнерства до союзництва? Візит Буша до України відбувся • Позиція США стосовно приєднання України та Грузії до ПДЧ непохитна •&nbspКонгрес США затвердив резолюцію про сприяння приєднанню України і Грузії до Плану дій щодо членства в НАТО • Віктор Ющенко сподівається, що в Україні появиться комуністична партія, яка діятиме в інтересах українців •&nbspВізит Джорджа Буша до України – комуністи проти • Візит Джорджа Буша до України • Буш у Києві: перспективи та очікування
XS
SM
MD
LG