Доступність посилання

ТОП новини

Україна обурена заявою начальника Генштабу Росії генерала Юрія Балуєвського


Спікер парламенту України Арсеній Яценюк назвав провокацією заяву російського генерала. «І такі провокації не пройдуть нікому», - сказав він. Начальник Генштабу Росії Юрій Балуєвський, торкаючись можливого вступу України та Грузії в НАТО, заявив у п’ятницю: «Однозначно, звичайно, однозначно Росія вчинить дії, скеровані на забезпечення своїх інтересів - безпосередньо поблизу своїх держав на кордоні. Це будуть, власне, не тільки військові заходи, це будуть і заходи іншого характеру», - заявив генерал Балуєвський, не навівши жодних деталей. Анатолій Гриценко, керівник парламентського комітету з питань оборони, сказав, що Президент України мав би скликати засідання РНБО для вирішення ситуації навколо цієї заяви: «Слова, які сказав начальник Генерального штабу стосовно можливості застосування військових та інших засобів щодо України у разі продовження її руху на шляху до НАТО, – це не просто слова».


Спікер українського параламенту А. Яценюк назвав заяву генерала Балуєвського провокацією: «Оце і є провокацією. І такі провокації не пройдуть нікому. Будь-які виступи проти національної державності і суверенності не можуть залишитися поза межами контролю парламенту». Виступаючи за засіданні Верховної Ради, спікер запропонував парламенту розглянути можливість ухвалення заяви у відповідь на твердження начальника російського генштабу. За словами Арсенія Яценюка, такі твердження не можуть не викликати стурбованності української сторони.

Анатолій Гриценко, керівник парламентського комітету з питань оборони, сказав, що Президент України мав би скликати засідання РНБО для вирішення ситуації навколо цієї заяви: «Слова, які сказав начальник Генерального штабу стосовно можливості застосування військових та інших засобів щодо України у разі продовження її руху на шляху до НАТО, – це не просто слова». «Російська Федерація - це держава, в якій просто так заяви не робляться. Якщо вже генерал дозволяє собі робити такі речі, очевидно, такі думки поділяє вище керівництво Росії. Недостатньо буде запросити посла для пояснень чи направити ноту по лінії Міністерства закордонних справ. Я вважаю, це ситуація, коли потрібно проводити окреме засідання РНБО».

«Однозначно, звичайно, однозначно Росія вчинить дії, скеровані на забезпечення своїх інтересів - безпосередньо поблизу своїх держав на кордоні. Це будуть, власне, не тільки військові заходи, це будуть і заходи іншого характеру», - заявив генерал Балуєвський у п’ятницю, не навівши жодних деталей.

Росія гостро критикує намір України та Грузії приєднатися до Північноатлантичного союзу. Москва сприймає ці плани як загрозу своїм інтересам.
XS
SM
MD
LG