Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ блокує трибуну і президію парламенту, Президент так і не виступив


Сьогодні у Верховній Раді мав виступити Президент зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України. Але запланований на 10 годину ранку виступ Президента наразі так і не відбувся. Іще зранку фракція БЮТ заблокувала трибуну і президію. Голова Верховної Ради врешті зайшов до сесійної зали не через вхід до президії, а через вхід для депутатів і, стоячи біля трибуни, оголосив про реєстрацію депутатів і про відкриття засідання парламенту. Пізніше Арсеній Яценюк закрив ранкове засідання, яке фактично так і не відбулося. Представники фракції заявили журналістам, що блокування триватиме, бо БЮТ вимагає в першу чергу ухвалити три антиінфляційні закони і низку кадрових рішень, зокрема, щодо керівництва Фонду держмайна.


Сьогодні у Верховній Раді мав виступити Президент зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Планувалося, що голова держави мав дати оцінку економічним, політичним і міжнародним подіям останнього часу та визначити стратегічні напрямки розвитку держави в сучасних умовах.

Відповідно до домовленостей у рамках демократичної коаліції, положення Послання Президента України є основою для остаточної редакції Програми дій уряду, яку має затвердити Верховна Рада України.

На виступ голови держави були запрошені Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, члени уряду, голови обласних державних адміністрацій.

Виступ Ющенка мали транслювати в прямому ефірі кілька телеканалів.

Але запланований на 10 годину ранку виступ Президента так і не відбувся.

Удень Віктор Ющенко вирушив із робочим візитом до Ізраїлю, щоб узяти участь в урочистостях із нагоди 60-річчя заснування Держави Ізраїль.

Тим часом іще зранку фракція БЮТ заблокувала трибуну і президію.

Голова Верховної Ради врешті зайшов до сесійної зали не через вхід до президії, а через вхід для депутатів і, стоячи біля трибуни, оголосив про реєстрацію депутатів і про відкриття засідання парламенту.

Відтак Арсеній Яценюк заявив, що не може нормальному працювати, тому запропонував депутатам розійтися.

Пізніше він закрив ранкове засідання, яке фактично так і не відбулося.

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко повідомив, що в парламенті відбулася зустріч Президента Віктора Ющенка з Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком і представниками коаліції.

Як сказав Іван Кириленко журналістам, фракція Блоку Юлії Тимошенко висловила свою позицію щодо необхідності в першу чергу розглянути антиінфляційні законопроекти.

За його словами, БЮТ також висунув вимогу про заміну керівництва Фонду держмайна.

На неодноразові запитання, що сказав Президент, лідер фракції БЮТ не відповів, лише зазначив: «Ми висловили свою позицію».

Депутати від БЮТ продовжують блокувати трибуну і президію парламенту.

Представники фракції заявили журналістам, що блокування триватиме, бо БЮТ вимагає в першу чергу ухвалити три антиінфляційні закони і низку кадрових рішень, зокрема, щодо керівництва Фонду держмайна.

Пізніше Президент і Прем’єр-міністр окремо виступили в парламенті перед журналістами і виклали свої погляди на становище.

Матеріали до теми:

• НУНС вважає неповагою до Президента блокування його виступу Блоком Юлії Тимошенко • Голова Секретаріату Президента поклав відповідальність за «черговий зрив роботи парламенту» на БЮТ • Юлія Тимошенко: блокування роботи парламенту триватиме до розгляду антиінфляційних законів • Президент вважає надуманим і безпрецедентним блокування Верховної Ради представниками коаліції
XS
SM
MD
LG