Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрився Енергетичний форум


У його роботі беруть участь урядові та бізнесові делегації з майже 30 країн, а також представники ООН, ОБСЄ, Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку. У центрі уваги форуму, зокрема, є створення Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енергетичного простору.

У його роботі беруть участь урядові та бізнесові делегації з майже 30 країн, а також представники ООН, ОБСЄ, Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку.

У центрі уваги форуму, зокрема, є створення Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енергетичного простору.

На відкритті форуму виступив Президент України Віктор Ющенко.

«Ми б хотіли розглянути декілька питань. Перше питання – це необхідність повної добудови нафтопроводу Одеса – Броди – Європейський Союз. Ми переконані, що країни Європейського Союзу повинні отримати найкоротший доступ до каспійської нафти. Це найекономічніший спосіб доставки каспійської світлої нафти в регіон Європейського Союзу», – сказав голова української держави.

Завтра в Секретаріаті Президента України відбудеться пленарне засідання саміту з питань енергетичної безпеки, церемонія підписання документів та спільна прес-конференція президентів, які беруть участь у форумі.

На завтрашній саміт у Києві мають приїхати президенти 8 країн.

Зокрема, на нього мають прибути президенти Польщі і держав Балтії.

Сьогодні вони вже почали обговорювати скорочення своєї залежності від російських енергоносіїв.

Президент Литви Валдас Адамкус приймає в Вільнюсі президента Польщі Леха Качинського. По тому обидва вирушають до столиці Латвії Риги на зустріч із президентами Латвії й Естонії Валдісом Затлерсом і Тоомасом Хендріком Ілвесом. Після цих переговорів усі четверо керівників мають прибути до Києва.

Матеріали до теми:

• На Київському енергетичному форумі говорять про транспорт каспійської нафти до Європи і про Vanco • Створення Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енергетичного простору – у центрі уваги Міжнародного енергетичного форуму • Енергетична безпека Європи: погляд із Києва
XS
SM
MD
LG