Доступність посилання

ТОП новини

Забруднену соняшникову олiю з України виявили також у Швейцарiї


Причому частину її вже продано, повiдомила в недiлю прес-секретар Федерального управлiння охорони здоров''я Швейцарiї Сабiна Мюллер.


Причому частину її вже продано, повiдомила в недiлю прес-секретар Федерального управлiння охорони здоров''я Швейцарiї Сабiна Мюллер.

На iнтернет-сайтi управлiння поширено рекомендацiю приватним пiдприємцям i пiдприємствам вилучити з продажу цю олiю, а також продукти, в яких її змiст перевищує 10%.

У цьому ж повiдомленнi зазначається, що виявленi в олiї «стороннi продукти не несуть шкоди здоров''ю», проте «з такими забрудненнями просто не можна миритися».

До Європи, здебiльшого до країн ЄС, надiйшло 40 тисяч лiтрiв такої олiї. Її вже виявили раніше у Великобританiї, Iспанiї, Iталiї, Нiдерландах i Францiї.

Причину забруднення наразi не виявлено.

******** 28 квітня представник Єврокомісії Майкл Манн повідомив, що вперше частки нафти в соняшниковій олії українського походження були виявлені у Франції, після чого повідомлення про це було розповсюдження через систему швидкого попередження для країн-членів ЄС – РАПЕКС.

«Вся ця олія була відкликана з ринку», – сказав він і зазначив, що Єврокомісія сподівається обговорити це питання з представниками української влади.

Матеріали до теми:

• Нафтопродукти в українській олії: проблеми з контролем якості чи удар в спину від конкурентів?
XS
SM
MD
LG