Доступність посилання

ТОП новини

Ініціатива блокування парламенту в руках регіоналів


Тетяна Ярмощук Київ, 23 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Естафета блокування парламентської трибуни триває. Тепер ініціатива в руках Партії регіонів. Якщо коаліціянти не пристануть на їхні вимоги, регіонали обіцяють зірвати роботу Верховної Ради.


Мораторій на приватизацію до ухвалення відповідної програми, зміни до державного бюджету та звільнення депутатів-сумісників. Саме так черговість розгляду питань порядку денного бачать представники Партії регіонів. Якщо ж ні, регіонали знову блокуватимуть парламентську трибуну. «Якщо наші вимоги не будуть виконані, законні вимоги, боюсь, що Верховна Рада працювати не зможе», – каже в інтерв’ю Радіо Свобода Василь Кисельов.

Представники ж Блоку Юлії Тимошенко такий порядок денний називають неприйнятним. За словами лідера фракції Івана Кириленка, зміни до бюджету не можуть бути ухвалені без зміни керівництва Фонду державного майна та ухвалення програми приватизації.

«Як можна затверджувати зміни до бюджету, де чорним по білому написано 9 мільярдів від приватизації? Пройшло майже півроку – жодної копійки надходжень. Скажіть, які зміни до бюджету подавати уряду? Справа не в грошах. Річ у тім, що гроші від приватизації спрямовуються на капітальні вкладення: на Євро-2012, на дотації та субвенції регіонам. Заблокована саме ця стаття. Уявіть собі, у якому стані зараз регіони, коли у розпалі будівельний сезон», – заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Кадрові питання – причина блокування трибуни?

Саме програму приватизації та звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду держмайна планують сьогодні розглядати коаліціянти. На думку представника «Нашої України – Народної самооборони» Руслава Князевича, кадрові питання і є реальною причиною блокування трибуни регіоналами. «Був придуманий малосерйозний привід для того, щоб заблокувати трибуну. Це такий політичний пінг-понг, мета якого дуже проста: до обіду заблокувати трибуну, щоб не розглядати питання про Семенюк. Потім десять днів перерви, робота в округах, і це питання тихенько спустити на гальмах. Але зважаючи на те, що рішення політичного рівня коаліція уже ухвалила, то ніякого спуску не буде. І, відповідно, програму приватизації затвердимо, і пані Семенюк буде звільнена».

Учора коаліціянти домовилися, що голосуватимуть за програму приватизації та звільнення пані Семенюк-Самсоненко з посади голови ФДМ. Але щодо нової кандидатури на цю посаду домовленостей ще немає. Бютівці кажуть, що єдиним претендентом залишається Андрій Портнов. Але не на мікрофон зізнаються, що на цю посаду зараз розглядають три нові кандидатури: Наталії Королекської, Андрія Сенченка та Дмитра Парфененка.
XS
SM
MD
LG