Доступність посилання

ТОП новини

Росія критикує «поспішність» Києва щодо термінів перебування на території України російського Чорноморського флоту


20 травня Президент Віктор Ющенко доручив Кабміну протягом двох місяців підготувати законопроект про припинення перебування Чорноморського флоту Росії в Криму з 2017 року.


У коментарі МЗС Росії, оприлюденому в середу, сказано: «Ухвалення згаданого указу, при чому з незрозумілою для нас поспішністю, звичайно ж, не буде сприяти зміцненню атмосфери довіри між Росією та Україною і може негативно відбитися на переговорному процесі з Чорноморського флоту».

20 травня Президент Віктор Ющенко доручив Кабміну протягом двох місяців підготувати законопроект про припинення перебування Чорноморського флоту Росії в Криму з 2017 року.

Цим указом Ющенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 16 травня. РНБО доручила Кабiнету Мiнiстрiв у двомiсячний термiн ухвалити заходи з комплексної перевiрки наслiдкiв тимчасового перебування російського флоту в Українi. Уряд має підготувати законодавчу базу щодо виведення з території України Чорноморського флоту Росії у 2017 році.

У середу Прем’єр-міністр повідомила, що уряд почав виконувати доручення РНБО і «працює досить ефективно в цьому напрямi».

Минулого місяця пiд час зустрiчi мiнiстрiв закордонних справ Росiї та України українська сторона передала російський проект меморандуму про етапи i порядок виведення військових формувань Чорноморського флоту з території України.

Речник українського МЗС Василь Кирилич повiдомляв, що Київ i Москва від 1 червня планують розпочати консультації щодо визначення процедури та порядку виведення Чорноморського флоту з України.

Матеріали до теми:

• МЗС України вручило росiйськiй сторонi ноту протесту у зв''язку з випробуванням авiацiйної протичовнової ракети в Криму • Чия ракета? В Криму на пляжі знайшли найсучасніший боєприпас із російською символікою
XS
SM
MD
LG