Доступність посилання

ТОП новини

Уряд ініціює міжнародне розслідування щодо приватизації шельфів Чорного моря


Про це повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, яка вважає приватизацію незаконною і заявляє, що її прикривають усі силові структури. Вона, однак, не уточнила, до яких саме міжнародних структур має намір звернутись уряд.

Про це повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, яка вважає приватизацію незаконною і заявляє, що її прикривають усі силові структури.

Вона, однак, не уточнила, до яких саме міжнародних структур має намір звернутись уряд.

Водночас прем’єр повідомила, що Блок Юлії Тимошенко ініціює створення у Верховній Раді тимчасової комісії з розслідування ситуацій навколо ліцензії компанії «Венко» і приватизації Одеського припортового заводу.

А перший віце-прем''єр Олександр Турчинов наголосив, що позиція Кабміну залишається незмінною: необхідно скасувати конкурс щодо передання компанії «Венко» прав на розробку шельфу Чорного моря.

У жовтні минулого року Кабмін і ця американська компанія підписали 30-річну угоду про розподіл продукції з Прикерченської ділянки чорноморського шельфу. А наприкінці квітня Мінприроди анулювало відповідну ліцензію «Венко». У зв’язку із цим компанія почала арбітражний розгляд проти Кабінету Міністрів.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко стверджує, що угода з «Венко Інтернешнл» була укладена з порушенням законодавства і на вкрай невигідних для України умовах • Чому уряд Тимошенко анулював ліцензію американської компанії «Венко» на розробку Чорноморського шельфу? • Президент заперечує заяви Юлії Тимошенко про лобіювання ним інтересів американської компанії «Венко» • Адріян Каратницький: Політичний футбол та неповага до принципів права шкодять життєвим інтересам України • «Уряд України подає негативні сигнали міжнародному приватному бізнесу» – президент Українсько-американської бізнесової ради • Чому починається гикавка в іноземних інвесторів, коли йдеться про Україну?
XS
SM
MD
LG